Deprem suçlusu müteahhit kamu binaları yapıyormuş

Yargıdan iki ay kaçan deprem suçlusu müteahhit, mahkemede "hali hazırda kamu binalarını inşa ediyor" denilerek savunuldu.

Haber Merkezi

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Hatay’da 6 Şubat depreminde 14 kişinin can verdiği Fuat Seçkin Apartmanının müteahhidi Selahattin Yüksel’in Antakya Galericiler ve Dericiler sitelerinin, ağır hasar gören Hatay Ticaret Odası’nın ve kamu binalarının inşaatını yaptığını yazdı.

Müteahhit Yüksel hakkında görülen davada avukatı Fevzi Randa, Yüksel’in depremden sonra müteahhitliğe devam ettiğini, hatta kamu binaları inşa ettiğini açık ettiğini aktardı: “Müvekkilimiz(in) hali hazırda kamu binaları, Antakya Galericiler Sitesi ve Dericiler Sitesi’nin inşaatı, Hatay Ticaret Odası’nın hizmete sokulması için çalışmaları devam etmektedir.”

Fuat Seçkin Apartmanında kullanıllan betonun uluslararası standartların altında olduğu, her katındaysa farklı değerde demir bulunduğu tespit edilmişti. Müteahhit Yüksel, önce hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından firar etmiş, iki ay sonra teslim olduğundaysa serbest bırakılmıştı.