Sayfa yolu
Deprem soruşturmalarında 15 kişi daha tutuklandı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.02.2023 , 12:44 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 15 kişi daha tutuklandı. Üç haftada tutuklanan toplan kişi sayısı 203'e yükseldi.
Ayrıca 275 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedilirken 152 şüpheli hakkında yakalama kararı, 67 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.
Yapılan incelemelerde, 5 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 67 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Hırsızlık soruşturmalarında 201 tutuklu
Depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında 383 olayla ilgili 312 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 201'i tutuklandı, 37 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi.
Soruşturmalar çerçevesinde 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 10 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 13 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
