Deprem bölgelerindeki TOKİ konutları kuraları Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle ertelendi

Çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin beklediği TOKİ konutları kuralarının, “Erdoğan'ın ziyareti” nedeniyle ertelendiği öğrenildi.

Haber Merkezi

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen bir yıla karşın sorunları çözülemeyen depremzedelerin mağduriyetine bir yenisi daha eklendi. Çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin umutla beklediği TOKİ konutları kuralarının, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti” nedeniyle ertelendiği öğrenildi.

BirGün'deki habere göre, deprem bölgelerindeki muhtarlara AFAD yöneticileri tarafından bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Yazıda, 1 Şubat’ta tüm illerde eş zamanlı yapılması planlanan TOKİ kuralarının ertelendiği kaydedildi. Erteleme gerekçesi olarak ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılımı ile deprem yaşayan her ilde ayrı ayrı çekiliş yapılacağı bildirilmiştir. Çekiliş günü ve saatinin netleştiğinde bilgisinin ayrıca verileceği belirtilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Erdoğan 'bir yıl içerisinde eşyalı konutlarını teslim edeceğiz' demişti

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Erdoğan'ın, “Depremzedelere bir yıl içerisinde eşyalı konutlarını teslim edeceğiz” sözünü anımsattı. Kaya, "Erdoğan tek tek deprem illerini gezecek ve kuraları kendi elleriyle çekecekmiş. Deprem konutları siyaset üstü olmalıdır dedik ama siz bu sesi hiçbir zaman için duymak istemediniz. Deprem konutlarını da siyasetin merkezine aldınız, propaganda aracı haline getirdiniz. Deprem konutlarını bir gün dahi geciktirmeden deprem konutlarının kurasını çekin ve hak sahiplerine verin" dedi.