'Deniz kabuklarıyla Trump'a suikast çağrısı yapıldı' iddiası: Eski FBI Direktörü hakkında inceleme

FBI’ın eski direktörü James Comey’nin sahilde çektiği bir görseli paylaşması ABD'de tartışmalara neden oldu. Trump’a yönelik suikast çağrısı yaptığı öne sürülen Comey hakkında İç Güvenlik Bakanlığı inceleme başlattı.

dış haberler

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, yaptığı bir paylaşım nedeniyle Başkan Donald Trump'a suikast çağrısı yapmakla suçlandı ve hakkında inceleme başlatıldı.

Eski FBI direktörü, sosyal medya hesabından, sahilde kumların üzerine deniz kabuklarıyla yazılmış "86 47" sayılarının fotoğrafını "Sahil yürüyüşünde karşılaştığım ilginç bir deniz kabuğu dizilimi" notuyla paylaştı. Comey, bahse konu paylaşımını kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından kaldırdı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem ise Comey'i Trump'a suikast çağrısı yapmakla suçladı. Comey'i Trump'a suikast çağrısı yapmakla suçlayan Noem, "İç Güvenlik Bakanlığı ve Gizli Servis bu tehdidi araştırıyor ve uygun şekilde karşılık verecek" ifadelerini kullandı.

Askeri terminolojide 86, birini ortadan kaldırmak veya bir şeyin görevine son vermek anlamına geliyor. 47 sayısının ise ABD'nin 47'nci başkanı Trump'a işaret ettiği düşünülüyor.

Tartışmaların ardından sosyal medya üzerinden yeni bir açıklamada bulunan Comey, "Bazı insanların bu sayıları şiddetle ilişkilendirdiğini fark etmemiştim. Hiç aklıma gelmedi ama her türlü şiddete karşıyım, bu yüzden paylaşımı kaldırdım" ifadelerini kullandı.

Trump'ın kadın hakları konusundaki görüşlerinin dünyadaki yankıları
kadin