DEM Parti'den çağrı: 'Dolmabahçe Mutabakatı dönemine dönülmeli'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Dolmabahçe Mutabakatı dönemine dönülmesi için çağrıda bulundu.

Haber Merkezi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bizler bu statü sorununu başka kavramsallaştırmalar üzerinden savaş estirmeye çalışan anlayışa bir kez daha diyoruz; Dolmabahçe Mutabakatı dönemine dönülmelidir" çağrısında bulundu.

Hatimoğulları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamalarında konuştu.

Konuşmasında AKP'ye seslenen Hatimoğulları, Dolmabahçe Mutabakatı dönemine dönülmesi çağrısında bulundu.

Hatimoğulları'nın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"AKP iktidarı birçok seçimde yaptığı gibi yine cenazeler üzerinden seçim kampanyası yürütmek istiyor. Son iki haftada hepimiz algılarımızı açık tutalım. Sınır ötesi operasyonları seçimin malzemesi haline getirmek isteyen, yoksul ailelerin cenazelerini ailelerine gönderip o cenazeler üzerinden siyaset yapmak isteyen Saray rejimini buradan hep beraber kınıyoruz.

Kürt sorununu inkar etmek, ırkçı yaklaşımlar, kutuplaştırıcı söylemler demokrasi demek değildir. Kürt sorunu statü sorunudur. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi Türkiye halklarının özgürlüğü ve demokrasisi açısından önemlidir. Bizler bu statü sorununu başka kavramsallaştırmalar üzerinden savaş estirmeye çalışan anlayışa bir kez daha diyoruz; Dolmabahçe Mutabakatı dönemine dönülmelidir. Kürt halkı ödediği bütün bedellere rağmen eğer barış için ısrarcı ise, bunun nedeni barışa olan inancıdır. Gelin Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözmek için diyalog başlatalım ve bu konuda görüşmeler başlasın."