Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dahiye'yi Gazze'ye çevirmek istiyor: İsrail'den Beyrut'a yeni saldırı

İsrail, gece saatlerinde Beyrut'a yeniden saldırı başlattı. Saldırı sonucu bölgede şiddetli patlamalar yaşandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 06.10.2024 , 00:24 Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 , 02:24

Lübnan'a kara harekatında ağır kayıplar veren İsrail, başkent Beyrut'a hava saldırılarını yeniden yoğunlaştırdı.

Şehrin güneyindeki farklı noktalarda gerçekleşen biri şiddetli çok sayıda patlamanın ardından dumanlar yükselmeye başladı.

Patlamalardan kısa süre önce İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerinden bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istemişti.

İsrail ordusu, saldırının gerçekleştiğine dair henüz açıklama yapmadı.

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk olmak üzere toplam 1411 kişi öldürüldü.

Askeri sanayi şirketi bombalandı

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Sahnin kenti yakınlarındaki bir askeri sanayi şirketini füze salvosuyla bombaladığını duyurdu.

Hareketin Telegram hesabından yapılan açıklamada, vurulan şirketin adı ATA Askeri Sanayi olarak açıklandı.

İsrail: İran saldırısında iki üssümüz vuruldu

İsrail ordusu, İran'ın salı günkü füze saldırısında iki hava üssünün vurulduğunu açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, füzelerin isabet ettiği üslerin çalışır durumda olduğunu, uçakların zarar görmediğini söyledi. 

İran'ın saldırısına yanıt vereceklerini belirten Hagari, saldırıyı hükümetin kararı ve talimatlarına göre yapacaklarını ifade etti.

'Misillemeye hazırlanıyoruz'

İsrail ordusunun, 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına karşılık olarak İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri saldırı başlatmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail'in devlet televizyonu KAN, Haaretz gazetesi ve ordu radyosunun haberlerinde, İsrail ordusunun, İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri saldırı başlatmaya hazırlandığı kaydedildi.

Haberlerde, bugün üst düzey askeri yetkililerin bir ortağın temsilcileriyle bir toplantı yaptığı ve İsrail'in, Amerikalıların İran'a yanıt vermede aktif rol alacağını düşündüğü kaydedildi.

İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarındaysa 364’üncü gün geride kaldı.

Gazze’ye yönelik son 42 saatte düzenlenen saldırılarda 23 kişi öldü, 66 kişi yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 825'e, yaralı sayısının da 96 bin 910'a yükseldi.

İsrail'de, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamayan Netanyahu hükümeti protesto edildi. Tel Aviv toplanan yüzlerce kişi,  Netanyahu'yu yaklaşık 1 yıldır Gazze'de tutulan esirlerin hayatlarını umursamamakla suçlayan dövizler taşıdı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.