Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Çin'de sel felaketi: 16 ölü, 36 kayıp

Çin'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 16 kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi kayboldu.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 18.08.2022 , 16:04 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Çin'in batısındaki Çinghay eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sele yol açtı.

Yetkililer, nüfusu 403 bin 368 olan eyaletteki Datong Hui ve Tu özerk bölgesinde dün geç saatlerde başlayan şiddetli yağışların su baskınlarına ve toprak kaymalarına neden olduğunu bildirdi.

Selde nehirlerin taştığı, köy ve kasabaların sular altında kaldığı bildirilirken, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 36 kişinin ise kaybolduğu aktarıldı.

Bölgedeki selden 6 bin 200'den fazla kişi de etkilendi. Hükümet bölgeye 200 bin kişilik bir kurtarma ekibi ve 160'tan fazla araç gönderildiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde de Çin'in farklı bölgelerinde 40 dereceye varan sıcaklıklar beklendiği gerekçesiyle kırmızı alarm verilmişti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.