CHP’li belediye başkanına ‘tuvalet’ soruşturması: ‘2 tuvaleti müfettiş 23 gün inceledi' 

Malatya’nın CHP’li Arapgir Belediyesi’nin kamp alanına kurduğu iki tuvalete İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.

Haber Merkezi

Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan ve kamp alanı olarak da kullanılan Kozluk Çayı, temmuz ayının ilk haftası foto kamp etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik sırasında Arapgir Belediyesi de kamp alanının 500 metre uzağına 2 adet prefabrik tuvalet kurdu. Ancak İçişleri Bakanlığı bu tuvaletler hakkında soruşturma başlattı.

‘2 tuvaleti müfettiş 23 gün inceledi' 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, tuvaletlerin "doğal alanı bozduğu" ve "izinsiz yapıldığı" gerekçesiyle ilçeye müfettiş gönderildiğini ve bu müfettişin 23 gün boyunca bölgede inceleme yaptığını belirtti. Cömertoğlu, “Kozluk Çayı için görüşlerimizi 2018’de belirttik ve eksiklerimizi söyledik. 36 bin yatılı insan ağırlıyoruz her sene. Kendi kamu alanımız içindeki prefabrik tuvaletlerimiz haricinde tuvalet ihtiyacı olunca 2 tane de sac tuvalet yaptık. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettiş gönderip 23 gün boyunca soruşturdu” dedi.

‘Müfettiş yetmedi Bakan Soylu soruşturma başlattı'  

Soruşturma nedeniyle tuvaletlerin kaldırıldığını söyleyen Cömertoğlu, bir kaç gün sonra kaymakam tarafından çağrıldığını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla soruşturma başlatıldığı bilgisinin verildiğini anlattı. “Neden? 2 tuvalet yüzünden. Müfettiş yetmedi, soruşturma açıldı. Bu yapılanın adı yok” diyen Cömertoğlu, bu durumun Arapgir’e ve Arapgirlilere hakaret olduğunu söyledi. CHP’de görev yaptığı için Arapgir’in cezalandırıldığını belirten Cömertoğlu şunları söyledi: “Ben tuvaletleri zaten kaldırttım. İnsanların mağdur olduğunu bile bile bu kadar hainlik yapılmaz. Öğrendim ki, o süreçte bakanlığa giden tek isim AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık. Bu işten ne anlaşıldığını ben vatandaşa sormak istiyorum.”