Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

CHP'li Başarır'dan Hazırlık Komisyonu'na dilekçe: 'Size savunma vermiyorum'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Hazırlık Komisyonu’na; üzerinde sadece 'Size savunma vermiyorum' cümlesinin yer aldığı yazılı dilekçesini iletti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 24.01.2023 , 19:49 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmuştu. Muhalefet ise Hazırlık Komisyonu’na üye vermemiş ve çalışmalara katılmamıştı. Komisyon, milletvekillerine 24 Ocak’a kadar yazılı savunmalarını iletmeleri için süre tanımıştı.

Başarır, Hazırlık Komisyonu’nun savunma için tanıdığı sürenin bittiği bugün tek cümlelik bir yazıyı imzaladı ve komisyona gönderdi. Başarır’ın imzasını taşıyan yazıda büyük harflerle; “Size savunma vermiyorum!” cümlesinin yer aldığı görüldü.

Hazırlık Komisyonu’nun çalışma takviminde yarın Türkkan ve Başarır için “sözlü savunmaların alınması” gündemi bulunuyor. (ANKA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.