Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

CHP’den istifa eden Özarslan: AK Parti olur, MHP olur bilemem…

Keçiören’de CHP’den belediye başkanı seçilip istifa eden Mesut Özarslan kendisiyle beraber 7 belediye meclis üyesinin de istifa ettiğini söyledi, “AK Parti olur, MHP olur bilemem, böyle de devam edebiliriz” ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Özel ise küfür iddialarına yanıt verdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.02.2026 , 23:14

Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifasını duyurmasının ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanarak yeni açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine “ağza alınmayacak hakaretler”, “sinkaflı mesajlar” attığını savunan Özarslan yarın savcılığa gideceğini söyledi.

Özel ise Halk TV’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada Özarslan’a küfür ettiği iddialarını yalanladı, “Sana hırsız diyenlere gidiyorsun”, “Bu yaptıkların seni doğuran anneyi de, evlatlarını da, ileride torunlarını da utandıracak” dediğini kaydetti.

CNN Türk yayınında konuşan Özarslan, Özel’e seslenerek “Sende şeref ve namus varsa partinin başından istifa edersin” ifadesini kullandı. Özarslan’ın “Ben köken itibariyle de muhafazakar ülkücü bir insanım yapı olarak. Biz buraya ekip halinde Mansur Başkanımızla birlikte geldik” sözleri dikkat çekti.

Kendisiyle birlikte 7 belediye meclis üyesinin istifa ettiğini belirten Özarslan, bundan sonrası için “AK Parti olur, MHP olur bilemem, böyle de devam edebiliriz” diye konuştu.

Özarslan'ın CNN Türk yayınındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayın (Murat) Kurum çok başarılı bir bakan, yüz yılın projelerini gerçekleştiriyor, kendisiyle gurur duyuyorum. Kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları konuştuk.

Ben köken itibariyle de muhafazakar ülkücü bir insanım yapı olarak. Biz buraya (CHP’ye) ekip halinde Mansur Başkanımızla birlikte geldik. Bir başarıya da imza attık.

Ne hikmetse CHP içindeki bazı klikler bizleri hedef aldılar. Sen neden görüşüyorsun, AK Parti’ye mi geçiyorsun diye ithamlarda bulunmaya başladılar. Biz de dedik ki yapmayın, bu işin partizanlığı olmaz…

Ben ne hükümete karşı durduk yere kötü bir açıklama yapabilirim, ne kıymetli bakanım Murat Kurum’a böyle bir şey yapabilirim, ne de ülkemizin başında bulunan Cumhurbaşkanıma yapabilirim.

'Biz devlet kültürü içinde yetişmiş, ülkücü, Türk milliyetçisi, milliyetçi-muhafazakar insanlarız. Sanki bu duruşumuzdan birileri rahatsız oldu.

Üzerime üzerime gelindi. En sonunda yoğun bir ateş altında kaldım sosyal medyada.

Evvelsi gece sayın genel başkanım beni aradı. Mesut, dedi sakın yapma, sen ne istediysen ben seni dikkate aldım, elimden geleni yaptım, dedi. Hatta, dedi, o çocuğu da aldım, senin için PM üyesi yaptım, dedi. Bizim Berk Kılıç’tan bahsediyor. Gözünü seveyim bunlara öyle cevaplar ver ki sana olan güvenim yeniden tazelensin, dedi. Yine de sen bilirsin dedi, kapattı. Mesaj attı, sosyal medyada dönenlere cevap ver gözünü seveyim, dedi.

Ondan sonra ertesi gün oldu, yine bütün TV’ler, sosyal medya yıkılıyor.

O kadar üzücü bir şey oldu ki bana 23.59’da ilk mesajı geldi. Ve 00.06’ya kadar da devam etti üst üste… Ağza alınmayacak hakaretler. Böyle irade dışı mesajlar ben görmedim.

Ey Özgür Özel sen hangi hakla benim anamı katarak, benim rahmetli hacı babamı katarak, beni p.ç suçlamasıyla ortaya bu mesajları koyaraktan… Senin ne insanlığın var ne CHP’liliğin var, ne adamlığın var, ne ahlakın var… Sende şeref ve namus varsa partinin başından istifa edersin.

Yalanlasın, ispat etmeyen de şerefsizdir.

Komünist olacaksan da Nâzım Hikmetlerle, Sabahattin Âlilerle, ülkemizin gerçek komünistleriyle komünistlik yap. Che Guaveralarla, Leninlerle komünistlik yapmasın.”

'Benimle birlikte 7 üyemiz istifa etti'

Mansur Yavaş’ın kendisiyle görüşmekten kaçındığını savunan Özarslan “O süreçte bana sahip çıkmadığını düşünüyorum” dedi.

Özarslan özetle şunları söyledi:

Ülkücü, Türk milliyetçisi arkadaşlarıma sesleniyorum: Böyle bir Genel Başkanın ardında durulmaz.

Benim gibi olan Belediye Meclis üyeleri var. Benimle birlikte 7 üyemiz istifa etmiş durumdadır.

AK Parti olur, MHP olur bilemem, böyle de devam edebiliriz.

Ben Mansur Başkan ve diğer belediye meclis üyelerimize sesleniyorum. Son dönemde bana sahip çıkmadığı için kırgınım.

CHP içinde Genel Başkan'a çok yakın isimler var, babalarının çiftliği gibi yönetmeye çalışıyorlar.

Burası daha kurumsal yönetilmesi gereken, Cumhuriyet'in kurucu partisi ama özdeğerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin ülkenin geleceği açısından yapmaya çalıştığı, çaba sarf ettiği, Kürt meselesinin artık sorun değil, kardeşlerin, bütünlüğün sağlanacağı bir meselede de masadan kaçması anlaşılır değil. Halka hizmetkâr olmaya geldik. Ben yarın savcılığa veriyorum. İnkâr edemeyecektir.

Özel'den açıklama: 'Yalan atıyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Özarslan’ın iddialarıyla ilgili Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuştu.

Saymaz’ın aktardığına göre Özel şunları kaydetti:

”Yalan atıyor, yani diyor ki ‘Aileme, anneme, babama küfretti’ falan diyor, böyle bir şey yok. Söylediğim söz şu; bak benim ona söylediğim söz şu: ‘Sen... Sana hırsız dediler, ben seni çağırdım sordum. 'Böyle bir şey yok, yolsuzluğum hırsızlığım yok, iftira ediyorlar' dedin. Ben sana inandım, sana güvendim. Şimdi hırsız diyenlere gidiyorsun, sana güvenenleri bırakıyorsun.’ Dedim.

Aileye hiçbir şey yok asla. ‘Bu yaptıkların seni doğuran anneyi de, evlatlarını da, ileride torunlarını da utandıracak’ dedim. Ondan sonra ‘Bir gün elime bir şey geçerse veya bir gün görüşürüz, seni asla affetmeyeceğim’ dedim.”

'Çarşamba günü rozet takılacağı biliniyordu'

Saymaz Keçiören Belediye Başkanı'nın AKP'ye geçeceğinin daha önceden ortaya çıktığını belirten Özel’in şunları söylediğini aktardı:

"Zaten Çarşamba gününe rozet takılacağını Adnan Beker dün bana kesin bir dille söyledi. Yakınlarından çok yakın olduğu için Adnan Bey, bana dedi ki; ‘Genel Başkanım şu ana kadar yüzde doksan dokuz diyordum, yüzde yüz oldu dedi, gitti bu’ dedi."

Özgür Özel'in, Özarslan hakkındaki yolsuzluk iddialarına ilişkin de konuştuğunu ifade eden Saymaz'ın aktardığına göre Özel, Özarslan'ın kendisine "Benim alnım açık" dediğini belirtti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.