Sayfa yolu
CHP, Berhan Şimşek’i disipline sevk etti
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 23.09.2025 , 16:08
CHP’nin 6 Nisan’da yapılan 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski Milletvekili Berhan Şimşek, başvuru saatini kaçırdığı için aday olamamıştı.
Kurultay esnasında konuya ilişkin tepkisini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanına giderek gösteren Şimşek, daha sonra yaptığı açıklamada, “Kurultayda imzalarımız ve müracaatımızı beş dakika geç kaldığımız için divan kabul etmedi. Sayın Özgür Özel ile, Sayın Murat Emir ile, Sayın Ali Mahir Başarır ile konuşmama rağmen 'Hayır, vakit geçmiştir' dediler” ifadelerini kullanmıştı.
ANKA'nın haberine göre, CHP’nin 15 Eylül’de toplanan MYK’sında Berhan Şimşek’in “parti disiplinini zedeleyen davranışlar nedeniyle”, tüzüğün 63/5, 64 ve 68/1-b maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevkine oybirliğiyle karar verildi. Disipline sevk dilekçesinin sonuna Cumhuriyet’te yer alan “Özgür Özel ile tartışan Berhan Şimşek'ten açıklama: 'Divan, müracaatımızı beş dakika geç kaldığımız için kabul etmedi’” başlıklı haber eklendi.
Şimşek: Bana verdikleri onur madalyası
Şimşek, kendisine gönderilen disipline sevk dilekçesini sosyal medya hesabından paylaştı. Şimşek, “Değerli arkadaşlar 45 yıllık üyesi olduğum partimin yöneticilerinin bana verdikleri onur madalyamı sizlerle paylaşıyorum” ifadesini kullandı.
| CHP’de olağanüstü kurultay tamamlandı: Özel yeniden CHP Genel Başkanı seçildi |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.