Cezaevinden izinli çıktı, annesini ve kız kardeşini öldürdü

10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıkan şahıs, annesi ve kız kardeşini öldürdükten sonra camide intihar etti.

Haber Merkezi

10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıkan 35 yaşındaki Uğur Falay, İstanbul'un Bahçeliever ilçesinde ikamet eden 58 yaşındaki annesi Hüsna Falay ve 21 yaşındaki kız kardeşi İrem Falay'ı evlerinde tabanca ile öldürdü.

Olay yerinden ayrıldıktan sonra Beyoğlu'na giden Falay, bir camide intihar etti. Cezaevinden izinle çıkan Falay'ın bugün izninin bittiği öğrenildi.

Valilikten açıklama

Beyoğlu ilçesindeki bir camide 10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıkan 35 yaşındaki Uğur Falay'ın cesedi bulundu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Falay'ın yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla ntihar ettiği bildirildi.

Şahsın ev adresine inceleme amacıyla gidildiğinde ise Falay'ın annesi Hüsna Falay ve kız kardeşi İrem Falay ev içerisinde ölü olarak bulundu. Yapılan ön incelemelerde Falay'ın intiharda kullandığı tabanca ile iki kadının öldürülmesi olayında aynı silahın kullanıldığını açıklayan Valilik, olaylar arası bağlantının kriminal incelemenin ardından netlik kazanacağını belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"25 Mart günü saat 10:40 sıralarında ilimiz Beyoğlu ilçesi Nusretiye Camii içerisinde Uğur Falay, yankesicilik, uyuşturucu madde kullanımı, kasten yaralama, hırsızlık gibi suçlardan toplam 20 adet suç kaydı bulunmaktadır, yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla intihar etmiş ve olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Şahısla ilgili yapılan çalışma sonucunda şahsın, 15 Mart 2024 - 25 Mart 2024 tarihleri arasında cezaevinden izinli olarak çıktığı tespit edilmiştir. Şahsın ev adresine inceleme amacıyla gidildiğinde ise Uğur Falay'ın annesi Hüsna Falay (58) ve kız kardeşi İrem Falay (21) ikametleri içerisinde ölü olarak bulunmuştur. İntihar mahallinde ve evde bulunan boş kovanlarda yapılan ön incelemeler sonucunda, intihar olayıyla iki kadının öldürülmesi olayında aynı silahın kullanıldığı sonucuna varılmıştır. 7.65 çapında tabancanın kullanıldığı her iki olayın oluş şekli, kriminal incelemenin ardından netlik kazanacaktır."