Çevre mühendislerinden mevzuat değişikliklerine dair açıklama: 'Artık yeter'

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı mevzuat değişikliklerine dair açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "mevzuat değişiklikleri, kapasite geliştirme projeleri, yetkinlik ve yeterlilik geliştirilmesi" adı altında yürütülen süreçlerle, çevre yönetimi alanı, ücret karşılığında düzenlenen sertifika eğitimleri ile uzman olmayan kişilere açıldı.

Konuya dair açıklamada bulunan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, "Mesleğimizi, eğitimimizi, diplomamızı yok sayan tüm düzenlemeleri şimdiden ve topyekûn reddediyoruz" ifadesine yer verdi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

"Eğitim ve belge ticareti ile çevre mühendislerinin 4 yıllık lisans eğitiminin ve diplomasının yok sayılmasına, çevre mühendislerinin yetkinliğinin ve yetki alanlarının muğlaklaştırılarak neredeyse her mühendislik disiplini, bilim dalı ya da meslek grubu tarafından yapılabilecek bir iş olarak sunulmasına, çevre mühendisliğinin mesleki bağlamının çeşitli unvanlar adı altında evrak memurluğuna indirgenmesine, her bir Çevre Mühendisinin mesleki hakları bir yana, bireysel haklarını dahi zedeleyen hak ihlallerine maruz kalmasına, tüm bu süreçlerde üniversitelerde kendi verdikleri çevre mühendisliği eğitiminin içeriğini yetersiz bularak, çevre mühendisleri için sertifikasyon eğitimleri öneren akademisyenlere, sertifika eğitimleri düzenlenmesine toptan karşı çıkıyor ve; ARTIK YETER DİYORUZ!

Kendisine Çevre Mühendisi diyebilen tüm meslektaşlarımızı; mesleğine karşı yıllardır süregelen antidemokratik bu ihanete dur demeye, bu haksızlığa bu hukuksuzluğa karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz! Diplomamız yeterliliğimizdir"