Çeviköz: Seçimler yaklaştıkça tezkerenin süresi uzuyor

Irak ve Suriye’ye askeri operasyon yetkisini iki yıl daha uzatacak tezkereye ilişkin görüşmeler Meclis Genel Kurulu'nda başladı.

Haber Merkezi

Tezkere görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, tezkerenin iki yıl daha uzatılacağına dikkati çekerek, "Anlaşılan, seçimler yaklaştıkça iktidar tezkerelerin süresini uzatıyor. Korkunun ecele faydası yoktur; geliyor gelmekte olan gidiyor gitmekte olan" şeklinde konuştu.

Çeviköz, şunları söyledi:

"Libya’da zaten geçici hükümet unsurları dahil herkes Türkiye’nin Libya’da asker bulundurmasına karşı çıkıyor ve askerin çekilmesini istiyor. Kendi ülkesinde değerlere önem vermeyen iktidarın Libya’da bunu önemsemesini beklemiyoruz. Afganistan farklı mı oldu. Taliban Afganistan için sorun haline geldi. 18 ay için verdiğiniz tezkereyi 6 ayda çektiniz. Kabil Havalimanından çekin Mehmetçiği dedik. ABD askeri çekilene kadar askerimizi riske attınız. Şükürler olsun askerimizin ayağına taş değmedi. Şimdi de Taliban’a kur yapıyorsunuz. Rusya ile Suriye görüştü. Suriye’de bulunan tüm askerlerin çekilmesi gerektiği belirtildi. Bu ABD ve Türkiye idi. Başka ülkelerde asker bulundurarak iç politikadan nemalanma dönemi sona erdi."

Özgür Özel "İdlib'de 34 askerimiz şehit olduğunda 6 saat bekleyip açıklamayı Hatay valisine yaptıranlar, olağan şüphelinin kapısında oturup da 2 dakikalık sayacın Rus televizyonundaki yayınına susanların bize millilik dersi verecek ne hakkı vardır ne haddi vardır!" açıklamasında bulundu.