Sayfa yolu
Cemil Tugay'ın Yeni Parti'ye neden katılmadığı belli oldu: 'Kredi onayı alacağız, Özel'in etrafında sıkıntılı insanlar var'
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 03.08.2026 , 12:49
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AKP'nin yargı kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İzmir İl Başkanını görevden almasının ardından partisinden istifa etmişti.
İstifasının ardından Özgür Özel liderliğinde kurulması planlanan partiye katılacağını duyuran Tugay, bu açıklamasını hızla unutmuştu. Tugay, Yeni Parti kurulduktan sonra "Bir süre daha bağımsız kalma ve belediye hizmetlerine odaklanma niyetindeyim" açıklamasında bulunmuştu.
CHP'deki kriz başlamadan önce de sık sık AKP'ye geçeceğine dair iddialarla gündeme gelen Tugay'ın çelişkili hamleleri tartışmalara neden olmuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmenin ardından 14 Ağustos'ta AKP'nin kuruluş yıldönümünde AKP rozeti takacağının öne sürülmesiyle daha da güçlenen iddialar üzerine Tugay, neden Yeni Parti'ye katılmadığını açıkladı.
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, CHP’li Meclis üyeleri ve meclis komisyon başkanlarıyla kapalı toplantıda bir araya gelen Tugay, kararının gerekçesini şu ifadelerle açıkladı:
"Beni bu süreçte arayanlar oldu. Kemal Bey de Özgür Özel de iletişim kurmak istedi. Ben her ikisinin de aramalarına yanıt vermedim. Özgür Özel de telefonla aradı ama açmadım. Açsam ne diyeceğim, ne yanıt vereceğim. Onunla ne konuşacağım ki?”
İddialara göre Tugay, toplantıda “İller Bankası’ndan 3 milyar TL’lik kredi için onay alacağız. Kentsel dönüşüm ve birçok konu çözülecek. Yeni Parti’ye geçmem mümkün değil. Genel başkanın etrafında sıkıntılı insanlar var" ifadelerini kullandı.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri ve özel haberlerimizi kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.