Cemil Çiçek'ten Erdoğan'ı kızdıracak 'ahlak' çıkışı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen AKP küskünlerinin gazetesi Karar'a konuştu, siyasette asıl problemin 'ahlak' olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Cemil Çiçek, AKP küskünlerinin ve Davutoğlu'na yakın isimlerin gazetesi olarak bilinen Karar'a konuştu.

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren'i arayan Çiçek, "Hatanın farkında değilseniz ya da yaptığınız işi bir şekilde meşrulaştırıyorsanız neyden tövbe edeceksiniz? Bizde herkesin yaptığı işi bir şekilde meşrulaştırma becerisi var.” dedi.

Taşgetiren'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Pazar günkü yazımda Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez’in “ahlak vurgusu”nı hatırlatarak “siyasette de asıl problemin ahlak alanında yaşandığı”nı vurguladı. “Demokrasi önce ahlâktır, dedi, hukuk, adalet ahlâktır.” “Bizde kanun eksiği yoktur, dedi, ama ahlaki alanda zaaf varsa onu hiçbir kanun ile düzeltemezsiniz” dedi. “Onun için demokratik tövbeden söz ediyorum, dedi.

Şöyle sürdürdü sözlerini:

“Tövbe olması için önce hatanın kabul edilmesi, sonra ondan vazgeçme iradesinin ortaya çıkması lâzım. Hatanın farkında değilseniz ya da yaptığınız işi bir şekilde meşrulaştırıyorsanız neyden tövbe edeceksiniz? Bizde herkesin yaptığı işi bir şekilde meşrulaştırma becerisi var.”

Sözlerini şöyle bağladı:

“Seçimlere doğru gidiliyor, bir ahlak gündemi oluşturmak lâzım.”