Canan Karatay şimdi de HPV aşısını hedef aldı: 'Genç kızları felç ediyor'

Pandemi döneminde aşı olmak yerine insanlara "kelle paça içmeyi" öneren Cana Karatay, şimdi de HPV aşısının felce yol açtığını iddia etti. Boyun Eğmeyen İlaç Emekçileri, Karatay'a tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Emel Özuğur'un YouTube kanalına konuk olan Canan Karatay, şimdi de HPV aşılarını hedef aldı.

Daha önce pandemi döneminde Covid-19'a karşı aşı olmak yerine "kelle paça içme" önerisinde bulunan Karatay, şimdi de HPV aşılarının insanları rahim ağzı kanserinden korumadığını hatta hasta ettiğini iddia etti.

"HPV yapılan genç kızlarda felç oluyor bu nedenle yapılmaması gereken bir aşı" iddiasında bulunan Karatay, "Bağırsakları tamamen bozuyor ve bu düzelmiyor" ifadelerini kullandı.

Karatay kendisine Hollanda'dan HPV aşısı olup hastalanmış birçok danışan geldiğini öne sürdü.

Karatay, "HPV olmalı mıyız", sorusuna "Asla olmayın" yanıtını verdi.

Boyun Eğmeyen İlaç Emekçileri'nden TTB ve Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusu

Boyun Eğmeyen İlaç Emekçileri, Karatay'ın bu açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi.

"Bu Bir Suç Duyurusudur!" mesajıyla başlayan paylaşımda, "Halkın sağlığına kasteden bu dolandırıcı sahtekarlar rahim ağzı kanserinin koruyucu aşılarına dair bile isteye yalan söylüyorlar. Ahlaksız Şarlatanlar!" denildi.

Paylaşımda, Türk Tabipleri Birliği'ne Karatay gibilerinin hekimlikten men edilmesi, Sağlık Bakanlığı'na da gerekli işlemlerin yapılması çağrısında bulunuldu.

Karatay Covid-19 aşılarını da hedef almıştı

Karatay, geçtiğimiz Ağustos ayında Covid-19 aşılarını da hedef almış ve aşı olanlarda uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıklarının çok arttığını iddia etmişti. Karatay, "COVID aşısı olanlarda cilt döküntüsü, uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıkları çok arttı. Bağışıklık sistemini çökertti, kızamık diye örtbas etmeye çalışıyorlar" demişti.

TTB, Karatay'ın bu açıklamasının etik ve deontolojik olarak kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Açıklamada, Karatay’ın yazılı ve görsel basında gebelikte yapılan şeker yükleme testi, bazı hastalıklar ve ilaç kullanımı ile beslenmeye ilişkin bilimsel olmayan bilgiler vererek halk sağlığına zarar verdiği, bilimsel araştırma verilerini değerlendirirken bilimsel gerçekleri yansıtmadığı kaydedilmişti.

Karatay, pandeminin başında da kelle paça içmenin Covid-19 hastalığını geçireceğini iddia etmişti.

15 gün meslekten men edilmişti

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tarafından Karatay hakkında, 2015 yılında gebelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğunu ve çok mecbur kalınmadıkça yaptırılmaması gerektiğini iddia etmesi üzerine TTB'ye şikayette bulunulmuştu.

Şikayeti üzerine TTB tarafından Karatay'a 15 gün meslekten men cezası verilmişti.