Çalışma Bakanı duyurdu: Emekliye zam yok, ‘özel indirim’ var

Emeklilerin yaşam kalitesini artıracak çalışmalar içinde olduklarını öne süren Bakan Işıkhan, emekliler için “özel indirim ve kampanyalar” düzenleyeceklerini açıkladı.

Haber Merkezi

Türkiye’de en düşük emekli maaşı, son verilere göre 20 bin lirayı geçen açlık sınırının ancak yarısı kadar. 

Milyonlarca emekli bu koşullarda hayatta kalmaya çalışırken, zam taleplerini reddeden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlatacaklarını söyledi. Işıkhan "Emeklilerimiz müsterih olsun, muhalefetin tahriklerine kapılmasın. Emekliler, bizim başımızın tacı" ifadelerini kullandı.

AKP’nin Kırşehir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde konuşan Işıkhan “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik. Emekliler yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık” dedi.

Kamu bankalarında promosyon ödemeleri için başvuruların bugün başladığını söyleyen Işıkhan “Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2-5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacak” diye konuştu.

Emeklilerin “yaşam kalitesini artıracak” çalışmaları hayata geçirdiklerini öne süren Işıkhan "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız” dedi.

Işıkhan “Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız”  ifadelerini kullandı.