Breadcrumb
Çalık Holding’den hakkını istemişti: 'Erol Eğrek’i darp ederek öldürdüler, şimdi iftira atıyorlar'
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.10.2025 , 15:26 Güncelleme Tarihi: 28.10.2025 , 16:07
Çalık Holding’in Türkmenistan’daki tekstil fabrikasında çalışan ve işten çıkarıldıktan sonra 10 yıl boyunca tazminatını alamayan Erol Eğrek, hakkını aramak için geçtiğimiz Mayıs ayında holdingin Şişli’deki binasına gitti. Eğrek, burada şirketin korumaları olduğu iddia edilen kişiler tarafından feci şekilde darp edildi ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Eğrek, olaydan kısa süre önce çektiği videoda “10 yıldır tazminatımı alamıyorum. Haklarım için uğraşıyorum. Tazminat hakkımı versinler, başka bir isteğim yok” diyordu.
Olayla ilgili biri polis memuru olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Mahkeme, şüphelilerden Adem Ateşoğlu, Salih Yılmaz, Semih Keser ve Ruşen Hayırlıoğlu’nun tutuklanmasına; diğer iki şüphelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.
Erol Eğrek’in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması dün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşmayı takip eden Eğrek’in kızı Zehra Eğrek, soL’a konuştu.
Patronların yeni taktiği: İşçiden 'terörist' yaratmak
Zehra Eğrek, duruşmada holding avukatlarının babasına iftira atmaya çalıştığını belirterek, “Kendilerini savunabilmek için babamın kalp hastası olduğunu iddia ettiler. Oysa babamın hiçbir sağlık sorunu yoktu, kalp hastası değildi” dedi.
Sanıklar bununla da yetinmedi. Erol Eğrek’in “uyuşturucu etkisi altında olduğunu” iddia etti. Zehra Eğrek bu suçlamalara, “Bunların hepsi iftira. Hiçbirini kabul etmiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.
“Güya sırtındaki çantayı bilmedikleri için ‘terör saldırısı’ sandıklarını söylüyorlar” diyen Zehra Eğrek, kamera kayıtlarının her şeyi ortaya koyduğunu vurguladı:
Babam oraya gittiğinde elinde sadece evrak çantası vardı. Evraklarını güvenliğe gösteriyor. Bomba taşıyan biri neden evrak getirir? Babam oraya medeni bir insan gibi konuşmaya gitmişti.
Çalık Holding’in ise, 10 yıldır tazminatını ödemediği işçiyi darp ederek öldürdüğü belirtiliyor.
Kasten öldürmeden ‘kasten yaralama’ya dönüştü
Zehra Eğrek, dosyada suç vasfının değiştirildiğini dikkat çekti. Yaşanan olayın ardından ilk hazırlanan iddianamede olası kast ile hazırlanan dosya dün görülen duruşmada savcı sanıkların olası kast yerine daha düşük ceza anlamına gelen bilinçli taksirle cezalandırılmasını talep etti.
Konuya dair soL'a konuşan dava avukatı Akif Uslu, yaşanan bu gelişme ile 20-25 yıl ile yargılanması gereken kişilerin 4-5 yıl ile yargılanacaklarını ifade etti.
Zehra Eğrek yaşanan bu gelişmenin ardından “Biz Ruşen Hayırlıoğlu, Adem Ateşoğlu, Semih Keser gibi isimlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ancak olası kasttan, bilinçli taksire çevirmişler dosyayı. Dosya üzerinde oynandığını düşünüyoruz, her yere itiraz edeceğiz. Gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. Peşini bırakmayacağız” dedi.
Zehra Eğrek, kamuoyunun dayanışma göstermesini istiyor.
Bir sonraki duruşma 10 Kasım’da görülecek.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.