Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

BM: 19 milyon Yemenli açlıkla karşı karşıya

Dünya Gıda Programı'nın yeterli fon alamadığını öne sürmesi ve yapılan yardımların askıya alınması sonucu milyonlarca Yemenli açlık riski altında.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 29.06.2022 , 20:13 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Birleşmiş Milletler'in (BM) yayımladığı bir rapor, 19 milyondan fazla Yemenlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun işgali altındaki Yemen'de BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Dünya Gıda Programı'nın (WHP) finansman yetersizliği nedeniyle 8 milyon insan için gıda erzaklarını karşılayamadığını açıkladı. OCHA, söz konusu kesinti sebebiyle beslenme yetersizliği çeken 50 binden fazla çocuğun tedavisinin Temmuz ayına kadar bekletilmesi gerekebileceğini, ayrıca 2,5 milyon çocuk ile 100 bin kadına sağlanan yardımların da askıya alınabileceğini belirtti.

WFP, yeterli fon alamamasının gerekçesi olarak Ukrayna'da devam eden savaşı gösteriyor.

BM ise Yemen'deki durumu "yedi yıllık savaşın en kötü insani krizi" olarak nitelendiriyor. 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.