Birlik Sendikası: Tüm öğretmenler acilen aşılanmalıdır

17 Mayıs sonrasında belli eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime geçeceği duyurulurken Birlik Sendikası 'öğretmenler acilen aşılanmalıdır' çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleriyle 8 ve 12. sınıfların destekleme / yetiştirme kurlarının yüz yüze eğitime geçeceği duyurulması üzerine Birlik Sendikası bir açıklama yaptı.

Sendika açıklamasında "Pandemi boyunca öncelik okulların açık olması ve öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetinden geri kalmaması olmalıdır" derken şu ifadelere dikkat çekti:

"Okullar açılmalıdır, okulların gerekli hijyen koşulları sağlanmalı, okullar bu açıdan denetlenmeli ve tüm öğretmenler acilen aşılanmalıdır."

Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak okul kademelerindeki öğretmenlerin büyük bir kısmının aşılanmadığına dikkat çeken Sendika, "Örneğin özel okullarda 8 ve 12. sınıf öğretmenleri sınav gruplarıyla yüz yüze eğitime başlayacak ve çalıştıkları kurumun önümüzdeki yıla yönelik kayıt odaklı kaygıları nedeniyle yoğun bir çalışma temposuna gireceklerdir" diyerek bu kademedeki öğretmenlerin aşılanmadığını belirtti.

'Önceliğimiz turizm değil, çocuklarımızın geleceği olmalıdır'

Rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerde çalışan eğitim emekçilerin de aşılanmadığını söyleyen Birlik Sendikası açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca öğretmenlerin aşılanma sürecine dair net bir bilgi de sunulmamaktadır. Nisan ayında MEB’e bağlı okul öncesi ve ilkokul kademelerindeki öğretmenlere aşı sistemi açılırken, tam kapanma sürecinde bu koşullarda bir değişiklik, ilerleme olmamıştır. Bugün ise bu koşullar altında, özellikle de özel okulların öğretmenler için yoğun bir çalışma temposunu başlatacakları bir süreç yaşanacaktır.
Birlik Sendikası olarak okulların tüm kademelerde açılmasını gerekli görüyor ve bunun için gerekli tedbirlerin acilen alınarak, tüm eğitim emekçilerinin kademe gözetmeksizin aşılanmasını talep ediyoruz. Önceliğimiz turizm değil, çocuklarımızın geleceği olmalıdır."

Birlik Sendikası'na aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak veya sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0 530 662 52 36

E-posta: [email protected]

Twitter: @birliksendikasi.org

Facebook: @BirlikSendikasi

Instagram: birliksendikasi