Sayfa yolu
Bir yıldır kayıp olan Evindar Tiğrak soruşturmasında cinayet şüphesi: 2 kişi tutuklandı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 08.08.2026 , 13:05
Batman'da yaklaşık 1 yıldır kayıp olarak aranan 31 yaşındaki Evindar Tiğrak dosyasında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan N.Y. (41) ile Y.D. (26), 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, öldürüldüğü düşünülen kadının cesedine ulaşılması için ekiplerin arama çalışmaları sürüyor.
DHA'da yer alan habere göre Batman'da 7 Haziran 2025’te kaybolan Evindar Tiğrak'tan haber alamayan yakınlarının yaptığı kayıp başvurusu üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Uzun süredir titizlikle yürütülen soruşturmada elde edilen yeni deliller, dosyanın seyrini değiştirdi.
Tiğrak'ın cinayete kurban gittiği şüphesi üzerinde yoğunlaşan ekipler, olayın aydınlatılması için kapsamlı çalışma yürüttü.
Soruşturma kapsamında HTS ve PTS kayıtları, kriminal inceleme bulguları, şüphelilerden birinin aracındaki biyolojik izler, tanık beyanları ile teknik veriler birlikte değerlendirildi.
Deliller doğrultusunda kimlikleri belirlenen N.Y. ile Y.D, düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.
N.Y.’den daha önce şikayetçi olmuş
N.Y. ile Y.D, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tiğrak'ın daha önce N.Y.'den şikayetçi olduğu da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Evindar Tiğrak'ın cesedine ise henüz ulaşılamadı.
Güvenlik güçleri, Tiğrak'ın cenazesinin bulunması için belirlenen bölgelerde arama çalışmalarını sürdürüyor.
Ailesi de yaklaşık 1 yıldır haber alamadıkları kızlarından gelecek haberi umutla bekliyor.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.