Bir telefonla yapılan yolun hikayesi: Hatay'da Vali AKP'ye mi çalışıyor?

6 Şubat Depremi'nden bu yana yapılmayan Antakya-Samandağ yolu seçim döneminde AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın telefonuyla yapıldı. Valiliğin sessizliği eleştirilere sebep oldu.

Özkan Öztaş

6 Şubat depreminden bu yana bir yılı aşkın zaman geçti ancak bazı sorunlar sürüyor. Bunlardan biri, Antakya-Samandağ karayolunun 10'uncu kilometresinde Tavla-Hancağız bölgesinde depremin şiddetiyle bozulan karayoluydu. 

Deprem nedeniyle yaşanan toprak kayması ve göçüklerden dolayı ulaşıma kapanan yolda trafik tek şeritten devam ettiriliyordu. Depremin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen yapılmayan karayolu, AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının bir telefon talimatıyla çözüldü. Durum halk arasında "Valilik AKP Hatay adayına mı çalışıyor" dedirtti. 

13 aydır kapalı olan ve tek şeritten devam ettirilen yol, AKP adayının telefonuyla açıldı. Yurttaşlar "Kamu kaynakları neden adayların hizmetine sunuluyor? Valilik buna neden göz yumuyor? Bu yol neden 13 aydır kapalıydı. Madem imkan vardı, açsalardı" diye tepki gösterdi.

Valilik seçim çalışması için mi bekletti?

13 aydan bu yana yoldaki çatlaklar ve yarıklar nedeniyle trafiğin bir kısmında tek şeritten devam ettiği Hatay-Defne-Samandağ karayolunun 10'uncu kilometresinde yaşanan sorun, AKP Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Mehmet Öntürk tarafından "bir telefonla" çözüldü. 

Olay yerine intikal eden Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait ekipler yolu tamir ederken akıllara "Bugüne kadar neden bekletildi?" sorusu geldi. 

Yurttaşlar yaşanan duruma "Valilik demek ki seçim çalışmalarında AKP'ye hediye etmek için bekletmiş bu yolu. 13 aydır tamir edilmeyen yol şimdi AKP adayının telefonuyla yapıldı. Yazık değil mi? Neden kamu kaynaklarını AKP'nin seçim çalışmaları için seferber ediyorlar? Madem Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yolu açma şansı vardı. Neden bugüne kadar beklediler" diyerek tepki gösterdi.

AKP cephesinden yaşanan durum "Daha başka olmadan dahi sorunları çözmeye başladı" diyerek propaganda edilirken Hataylılar kamu kaynaklarının seçim çalışmalarında kullanılmasına ve halkın mağdur edilmesine tepki gösteriyor.