Bir günde Saray'a atandı, 3 yıl haberlerini engelletti: Anayasa Mahkemesi o engeli kaldırdı

Bir günde Cumhurbaşkanlığı'na atandı Taha Hülagü hakkındaki haberleri engelletti. AYM, ''ifade özgürlüğü ihlal ediliyor'' diyerek bu engeli kaldırdı.

Haber Merkezi

AKP Kocaeli Milletvekili ve Kocaeli Üniversitesi eski rektörü Sadettin Hülagü'nün oğlu Taha Hülagü, babasının üniversitesinden mezun olur olmaz sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü yapıldı. Burada 1 gün çalıştıktan sonra “memur” sıfatını alan Hülagü, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi’ne geçiş yaptı.

Hızlı yükselişi medyaya yansıyan Taha Hülagü, mahkemeye başvurdu ve hakkındaki habere 2021 Şubat'ında erişim engeli getirtti. 

Mahkeme, kararında haber başlıklıklarına dikkat çekmiş, seçilen sözcükleri ''aşağılayıcı, küçük düşürücü, incitici'' bulmuştu.

Erişim engelleme kararın yapılan itiraz Anayasa Mahkemesi'ne kadar ulaştı ve ''ihlal'' yönünde karar çıktı. Kocaeli 1. Sulh Ceza Hakimliği, üç yıl sonra bu defa erişim engelinin kaldırılmasına karar verdi. Kararda ''ifade özgürlüğünün ihlal edildiği'' belirtildi.