Breadcrumb
Binlerce metal işçisi MESS dayatmasına karşı direnişe geçti: Onlarca fabrikada eylem
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 15.01.2026 , 18:25
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), yapılan son toplu iş sözleşmesi görüşmesinde yüzde 18 oranında zam teklifinde bulundu. DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ise "Metal işçileri her türlü mücadeleye hazırdır ve haklarını alana kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerdir" dedi.
Bunun üzerine MESS Grup kapsamındaki 43 fabrikada çalışan sendikalı binlerce işçi direnişe geçti. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, sloganlar eşliğinde yürüyüşler ve eylemler gerçekleştiriyor.

"MESS dayatmalarına hayır", "Patronların kölesi olmayacağız" ve "Metal işçileri direniyor" yazılı pankartlarla eylemler düzenleyen işçiler, sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak", "İş, ekmek yoksa barış da yok" ve "MESS şarşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı.
Sednika tarafından yapılan açıklama ise şöyle:
"Birleşik Metal-İş üyesi metal işçileri, MESS dayatmalarına karşı bugün beşinci kez, her vardiyada birer saat üretimden gelen gücünü kullanıyor. MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki 43 fabrikada 11 bine yakın üyemiz, coşkulu sloganlar eşliğinde yürüyüş ve eylemler gerçekleştiriyor, MESS'in sefalet zammı tekliflerini protesto ediyor, bir kez daha haklı taleplerini yükseltiyor."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.