Sayfa yolu
Binası yıkılan müteahhit, kaçak inşaatı 12 bin lira 'ceza' ödeyerek tamamlamış
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 21.02.2023 , 07:53 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Depremzede olarak yerleştiği 5 yıldızlı otelde gözaltına alınan, yıkılan Kule Apartmanı müteahhidi Ömer Cihan’ın ruhsata aykırı çıkmalar yaptığı ancak 12 bin lira ödeyerek inşaata devam ettiği ortaya çıktı.
Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre 2017 yılında Hatay'da yargıya taşınan inşaata ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda bodrum ve çatı katlarının projeye aykırı inşa edildiği belirlendi. Ayrıca yapının ruhsat verilen projesinden farklı olarak yeni katlar çıkıldığı fark edildi.
Binanın müteahhidi Ömer Cihan imar kirliliği suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı ama indirim uygulanarak cezası 10 aya düşürüldü. Bu süre de 12 bin lira adli para cezasına çevrildi.
Cezayı veren hakim ve savcı şikayet edildi
Binanın 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılmasının ardından 5 yıl önce Cihan'a dava açan avukatlar, bu defa sadece 12 bin lira para cezası veren hakim ve savcıyı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna şikayet etti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
