Breadcrumb
Beylikdüzü'nde yaşlı bakımevinde şiddet : Bir personel tutuklandı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 09.05.2026 , 12:12
İstanbul Beylikdüzü’nde yaşlı bakımevinde çalışan personelin bir hastayı ittirip yere düşürdükten sonra darp ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
DHA’nın haberine göre aynı personelin başka bir hastaya tükürdüğü anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Aynı yaşlı bakım merkezinde benzer olayların sık yaşandığı öne sürüldü.
Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından inceleme başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "personelin iş akdinin feshedildiği ve teftiş sürecinin başlatıldığı" belirtildi.
Gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Görüntüler ortaya çıktı
Kavaklı Mahallesi Gardenta Sokak'ta bulunan yaşlı bakımevinde meydana gelen olayda, bakımevine ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, personelin iterek yere düşürdüğü hastayı darp ettiği görüldü.
Şiddet gören hasta kafasından yaralandı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen başka bir görüntüde personelin hastanın yüzüne tükürdüğü görülürken, bir diğer görüntüde ise bakımevine gelen yaralı hastanın yakını kurum çalışanlarına tepki gösterdiği anlar yer aldı.
Daha öncede benzer olaylarını sık yaşandığı iddia edilen yaşlı bakımevinde, yönetim tarafında herhangi bir personele işlem yapılmadığı öne sürüldü.
Bakanlıktan açıklama: Söz konusu kuruluşa yönelik teftiş süreci başlatılmıştır
Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılı açıklama yayımladı.
Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamada işletmenin Özel Huzur Vadisi Bakım Merkezi olduğu, kuruluşa yönelik teftiş süreci başlatıldığı belirtildi.
Yeni görüntüler ortaya çıktı
Aynı bakımevinde yaklaşık 3 yıl önce çekildiği iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, hastalara verilen yemeklerin yerlere döküldüğü, yatak çarşaf ve yorganların pis olduğu görülüyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.