Bekçilerin suç şeceresi kabardı, Bakanlık tabloyla anlatmak zorunda kaldı...

Görev ve yetkilerini kötüye kullanmaktan ötürü sürekli şikayet edilen, göreve başladıklarından beri AKP'nin baskılarını artıran bekçilerin suç şeceresi o kadar kabarık ki, Bakanlık, bekçilerin görevlerini şema ile yeniden tanımlamak zorunda kaldı

Haber Merkezi

Sokakta öldüresiye yurttaşları dövme, ateş açma, kadınlara taciz... 

Üç yıl önce yeniden bekçi kadroları açan AKP, göreve başlayacak bekçilere özel harekat eğitimi verdirdi. Yetmedi, bekçi adaylarına, "tabanca ile kısa ve uzun namlulu otomatik silahları her ortam ve şartta güvenli şekilde kullanabilmeleri amacıyla" eğitim verildi. 

Bekçiler göreve başladıktan sonra şikayetler arttı, her gün yeni bir skandal gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı, tepkilerin artması üzerine dün yayımladığı şema ile bekçilerin üst arama hakkı olmadığını, gözaltı yetkisinin sadece poliste olduğunu şema ile duyurmak zorunda kaldı. 

Bekçilerin bu zamana kadar karıştıkları ve şikayete uğradıkları olaylar bir hayli kabarık.

Bu olayların kısa dökümü şöyle:

Bekçilerinin ilk icraatı: Tekel bayilerine taciz

Saat 22.00'den sonra alkol satması yasaklanan tekel bayilerini adeta gözetim altına alan bekçiler, dükkan sahiplerini taciz etti. 

Bekçiler trans kadına saldırdı, zorla karakola götürdü

Antalya’da bekçilerin bir trans kadına saldırdığı ve zorla karakola götürdüğü ifade edildi. Trans kadının karakolda bayıldıktan sonra hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bir kişiye müdahale eden üç bekçi yaralandı: Ateş eden bekçi diğer bekçiyi vurdu

Malatya'da bir kişiye müdahalede bulunan üç mahalle bekçisinden biri silahla vurulurken, iki bekçi de bıçakla yaralandı.

Bekçiler çöp dökmeye inen genci öldüresiye dövdü

Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye çıkan bir genci bekçiler öldüresiye dövdü, görüntüleri İYİP milletvekili ortaya çıkardı.

İstanbul Arnavutköy'de mahalle bekçisi bir kişiyi bacağından vurdu

İstanbul Arnavutköy'de bekçi, kimliğini vermek istemediği iddia edilen bir kişiyi sol bacağından vurdu.

Fırındaki yoğunluğu engellemek isteyen bekçi, araç içinde bekleyen kişilere kimlik kontrolü yapmak istedi. Araçtakilerin kimlik vermek istememesi üzerine tartışma çıktığı söylendi. 

Görüntülerde "Sen benim kimliğimi alamazsın" dediği belirtilen Mehmet A.'ya bekçinin biber gazı sıktığı görüldü. 

Bekçiler kimlik sordukları köylüleri vurup kaçtı

Ankara Polatlı'da bekçiler, jandarma bölgesinde iki köylüye kimlik sordu. Yurttaşlar duruma itiraz edince bekçiler, köylüleri vurup kaçtı.

Bekçi Burdur'da kadını darp etti, görevden uzaklaştırıldı

Burdur'da N.A. adlı genç kadın kendisini darp eden çarşı ve mahalle bekçisi A.U.'yu şikayet etti. Bekçi görevden uzaklaştırıldı.

Bucak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapan A.U.'nun bir vatandaşımıza hakaret ve darp eyleminde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak A.U. hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, ayrıca görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili idari tedbirler alınmıştır" denildi.

Ekmek almaya inen genç bekçiler tarafından dövüldü

İstanbul Eyüp’te bekçi ve polislerin sokak arasında yurttaşları darp ettiği ve havaya ateş edildiği görüldü. O anlar mahalle sakinleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İstanbul’un Eyüp ilçesinin Esentepe Mahallesi’nde dün akşam saat 10 sıralarında Onur B. adlı yurttaş iddiasına göre ekmek almaya çıktı. Sokağa çıkma yasağı olduğu gerekçesiyle üç bekçi tarafından durdurulan Onur B., iddiaya göre daha önceden husumeti olduğu bir bekçi ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Onur B.’nin bekçiler tarafından darp edilmeye başladığı ve olayın büyüdüğü iddia edildi. 

Bekçiden bu seferde cinsel saldırı

Erdoğan'ın Bekçilere arama yapma ve zor kullanma yetkisi veren kanun teklifine yönelik tepkiler sürerken, evleri gözlediği öğrenilen bir mahalle bekçisine cinsel taciz nedeniyle kamu davası açıldı.

AKP hükümetinin arama yapma ve zor kullanma yetkisi verdiği bekçilerle ilgili skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Bir mahalle bekçisine cinsel taciz davası açıldığı ortaya çıktı.

P. K. isimli kadın, Ankara Cebeci’deki evinin penceresinden aylarca taciz edildi. İ.V. Y. isimli erkeğin, P. K.’nin bahçe katındaki penceresinden odaları izleyerek mastürbasyon yaptığı tespit edildi. Daha sonra P.K., kamera kayıtları aracılığıyla tespit edilen tacizciyi şikâyet etmek için karakola gitti. Cebeci Şehit Birol Öztekin Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemler sırasında P. K.’nin ismini öğrenen mahalle bekçisi A.Y.C ., sosyal medya üzerinden tacize başladı. Bekçi A.Y.C, 1 Kasım 2018 tarihide Facebook üzerinden P. K’ye “Sizi yolda gördüm, beyaz giymiştiniz, beyaz size çok yakışıyor, sürekli beyaz giyinin” ifadelerinin yer aldığı mesajlar gönderdi. Bunun üzerine P.K, bekçi A.Y.C. hakkında suç duyurusunda bulundu.