Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bedelli askerlik yönetmeliğinde 'döviz kuru' değişikliği

Resmi Gazete'de yer alan duyuruya göre, Milli Savunma Bakanlığı, Asker Alma Yönetmeliği'nde bazı değişikliklere gitti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 01.05.2022 , 16:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Resmi Gazete'de yayınlanan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığını duyurdu.

Buna göre milletvekili seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.

Bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilecek. Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı verilmeyecek. Ayrıca, kurada çıkmayanların da yeni bir başvuru hakkı olmayacak.

Dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, güncel kur üzerinden hesaplanacak. Buna göre, dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, Merkez Bankasınca döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen euro alış kuruna göre belirlenecek.

Mevcut düzenlemede ise yılın ilk günü tespit edilen kur esas alınıyordu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.