BBP Genel Başkanı Destici'den asgari ücret açıklaması

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, daha önce açıkladığı asgari ücret miktarını yükseltti. 

Haber Merkezi

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı ziyaret eden Cumhur İttifakı'nın ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Arslan'la ortak açıklamalarda bulundu. Devam eden asgari ücret görüşmeleri hakkında konuşan Destici, partisinin daha önceki asgari ücret önerisini hatırlatarak, "Asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiği konusunda fikrimizi beyan etmiştik. Daha sonra dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum" dedi.

Dövizdeki dalgalanmayı işaret etti

Destici, asgari ücretteki artışın en az yüzde 40'ların üzerinde olması gerektiğini söyleyerek, "Asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiği konusunda fikrimizi beyan etmiştik. Daha sonra dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum. Bu benim ve BBP'nin görüşü. Hem işçiyi memnun edecek hem de işvereni memnun edecek şekilde asgari ücret çalışmalarının sonuçlanacağına inanıyorum. Birinci olarak düşünmemiz ve ele almamız gereken işçi kardeşlerimizdir" diye konuştu.