Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bayraklı Belediyesi operasyonunda eski başkan Serdar Sandal dahil 22 kişi tutuklandı

İzmir’in Bayraklı Belediyesi ve iştiraki BAYBEL A.Ş.’ye yönelik soruşturma kapsamında, eski Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklandı. Soruşturma, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” iddialarıyla yürütülüyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 09.10.2026 , 21:46 Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 , 00:39

İzmir’in Bayraklı Belediyesi ve belediye iştiraki BAYBEL A.Ş.’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 kişiden 43’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılanlardan eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklandı.

DHA’nın haberine göre Doğu Cem Güneş, Aziz Pazarlıoğlu, Sinan Demirkaya, Ramazan Özgür ve Veysel Vafi Darga da tutuklanan isimler arasında yer aldı.

Dokuz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, dört kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Diğer kişilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 

48 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bayraklı Belediyesi ve iştiraki BAYBEL A.Ş.’ye yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” iddialarıyla 48 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İzmir merkezli olarak Ankara, Elazığ ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 47 kişi gözaltına alınmıştı. Kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konulurken, bir ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti.

Soruşturma kapsamında bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.