Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Barzani'den Irak'taki taraflara çağrı: 'Erbil'e gelerek ciddi diyalog başlatın'

Irak'ın başkenti Bağdat'taki çatışmalara ilişkin açıklama yapan IKBY Başkanı Neçirvan Barzani tarafları Erbil'e gelerek 'ciddi diyalog' başlatmaya çağırdı.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 30.08.2022 , 00:40 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın başkenti Bağdat'taki olayları "derin endişeyle" takip ettiklerini belirterek tarafları Erbil'e gelerek "ciddi bir diyalog" başlatmaya çağırdı.

Barzani yaptığı yazılı açıklamada "Kürdistan Bölgesi'nin her zaman olduğu gibi Iraklı taraflar arasında çözüme ve mutabakatın sağlanmasına yardımcı olacağını bir kez daha teyit ediyoruz. Bu nedenle ilgili tüm Irak güçlerini ve taraflarını bir kez daha Erbil'e gelip burada bir araya gelerek ciddi bir diyalog başlatmaya çağırıyoruz" dedi.




     

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.