Breadcrumb
Barrack’tan HTŞ-SDG diyaloğuna övgü: ‘Suriye’nin tarihi geçişi önemli bir yeni aşamada’
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 10.05.2026 , 18:49
ABD Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam’daki HTŞ hükümeti arasındaki temaslara ilişkin, "Suriye'nin tarihi geçişi, önemli bir yeni aşamada gelişimini sürdürüyor" dedi.
Tom Barrack, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, HTŞ yönetimi ile SDG arasındaki diyaloğa ilişkin değerlendirme yaptı.
Barrack, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın, "Suriye hükümeti, 8 Mayıs Cuma günü, son aylarda kolluk kuvvetleri operasyonları sırasında gözaltına alınan yeni bir grup SDG bağlantılı kişiyi serbest bıraktı" paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:
Suriye'nin tarihi geçişi, önemli bir yeni aşamada gelişimini sürdürüyor. Şam ile Suriye Demokratik Güçleri arasındaki sürekli etkileşim, yapıcı diyalogun değerini ve tüm halkı için istikrarlı, barışçıl ve birleşik bir Suriye'ye yönelik ortak bağlılığı vurgulamaktadır.”
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.