'Barışlar çıkmasın diye gece saat 3’te değişiklik yaptılar'

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteciler Hülya Kılınç ile Murat Ağırel’in tahliyesi, MİT Kanunu indirimden çıkarılarak engellendi.

Meclis Genel Kurulunda infaz düzenlemesini içeren "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi"nin görüşmeleri sürerken, AKP ve MHP’nin 70 maddeden oluşan teklifinde değişiklik yapıldı.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteciler Hülya Kılınç ile Murat Ağırel’in tahliyesi, MİT Kanunu indirimden çıkarılarak engellendi.

Odatv'de yer alan habere göre, gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatı Kazım Yiğit Akalın, değişikliği "Bugüne kadar hiçbir infaz indiriminde Mit Kanunu istisna tutulmamıştı. Nitekim Meclis'te görüşülen bu kanun teklifinde de tutulmamıştı. Mafyaya, rüşvetçiye, hırsıza, gaspçıya indirime giden iktidar, sırf Barış'lar çıkamasın diye gece 3'te Mit Kanunu'nu indirimden çıkardı" diye yorumladı.

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun Avukatı Hüseyin Ersöz ise "Bunu da gördük! Meclis'te görüşmeleri devam eden infaz sistemi değişikliğine dair taslakta, gece yarısı verilen önergeyle değişikliğe gidildi. Tutuklu gazeteciler Terkoğlu ve Pehlivan, 'kişiye özel' kanun maddesiyle kapsam dışı bırakıldı" değerlendirmesinde bulundu.