Sayfa yolu
Bakanlık önündeki direnişe saldırı: Doruk Maden işçilerine gözaltı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.08.2026 , 18:15
Elazığ'da faaliyet gösteren Eti Gümüş sahasında Doruk Madencilik bünyesinde çalışan işçiler, ödenmeyen haklarını alabilmek için başlattıkları direnişe Ankara'da devam ediyor.
Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen madencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde eylemleri sürerken, polis saldırı gerçekleşti. Saldırıda, madencilerin ve sendika yetkililerinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Bağımsız Maden-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Tüm Türkiye'yi bugün meydanlara çağırıyoruz!
Gözaltına alındık, basının görüntü alması engellendi. Madenciye yönelik bu saldırı tüm işçi sınıfına yapılmıştır. Bu saldırıya ve sansüre karşı tüm Türkiye'yi bulundukları illerde meydanlara çıkmaya çağırıyoruz.
Biz kazanacağız!
Öte yandan polis müdahalesi sırasında iki madenci fenalaştı.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.