Bakan Işıkhan: SGK'ye en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'ye ait

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 'Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'muza en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'ye aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şirketleriyle en borçlu belediye' dedi.

Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'nın Keçiören ilçesinde AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

DHA'nın haberine göre, Işıkhan, "Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumumuza en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'ye aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK'ye en borçlu belediye" dedi.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, devlete prim borçlarını dahi ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar oldu" diyen Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcunun son 5 yılda 20 katına çıktığını ifade etti.

'İflas bayrağını çekmiş vaziyette'

Bakan şöyle konuştu:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır. Fevkalade bir kadrolaşmayla belediyeye aldıkları işçilerin sigorta primlerini ödemiyorlar. Devlete prim borçlarını ödemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecek?"

'Ekonomimiz istikrarla büyüyor'

Işıkhan ayrıca, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ekonomi olduğunu söyleyerek, "Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Dün de 2023 yılı iş gücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın hem genç hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Tüm engellere ve tüm finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz" dedi.