Bahçeli'den Mansur Yavaş'a: Bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var

Türkeş anmasına saldırıyla ilgili konuşan Bahçeli, 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var' dedi.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Alparslan Türkeş toplantısına saldırıya ilişkin soruya yanıt veren Bahçeli, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var, her gün de takip edecektir" şeklinde konuştu. 

Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında da şu açıklamalarda bulundu.

"Merkez Bankası'nın rezevlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı 128 milyar doları soracağına, adamlıklarının nerede olduğunu açıklamak mecburiyetindedir.  Ekonomi rakam oran yüzde matematik grafikten çok daha öte bir alandır. Modası geçmiş ekonomik düşünceler, miras aldığımız kör noktalardır. 

Ne ekonomi eski ekonomidir ne dünya eski dünyadır. Ekonomide yeni bir hikayeye, yeni bir zihniyete ihtiyacımız olduğunu görmeliyiz. Önümüzde dökülen bentleri birlikte aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. 

'Geliyor gelmekte olan’ diyorlar ya biz de ‘Gidiyor gitmekte olan’ diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz. İhanet fermanı okumak isteyenleri kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Milletimiz istiklaline sahip çıkacak. Hiç kimse hayale kapılmasın, bölücülük ittifakına, zillet ittifakına, zulmetme ittifakına aziz Türk milleti itibar etmeyecektir.

'Fiyat istikrarı sağlanacak'

Finans ve fiyat istikrarı sağlanacaktır. Fırsatçıların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Mal ve hizmet üreten firmalarımızın temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile yüzde 5 arasında indirime gitmeleri milli dayanışmamızın manevi harcıdır.

Diyorlar ki 'mutfakta yangın var', diyorlar ki 'Erdoğan gitmeden bu çözülemez'. Yalan bunlarda, saptırma bunlarda, bunların alayı sahtekardır. Düne kadar AK Parti saflarında yer alıp bir çıkarcı ve sayı ile un almaktan bahseden şaşkın zihniyet, bizim kayyum gibi iktidar başlında durduğumuzu ifade etmiş. Bu siyasetçinin kimlere hizmet yaptığını bilen biliyor. Biz kayyum değiliz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz.

'Erken seçim yoktur'

Kılıçdaroğlu aklı melekelerini yitirmiş olacak ki strateji gençlerin işi diyor. CHP'nin kuru gürültüyle milletimize vereceği ne var? Erken seçim yoktur, derhal seçim yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gücümüze güç katacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vesayet özlemidir, zaman kaybıdır. Geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir.