Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Aziz İhsan Aktaş: İmamoğlu ile Akpolat arasındaki siyasi rekabetten yolsuzluklar patladı

Aziz İhsan Aktaş, "Ekrem İmamoğlu ile Rıza Akpolat arasındaki siyasi rekabetten birbirlerini ihbar etmeleri sonucunda yolsuzluklar patladı" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.09.2025 , 07:36 Güncelleme Tarihi: 18.09.2025 , 07:37

"Etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanmasının ardından anlattıkları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına gerekçe olarak gösterilen, "suç örgütü lideri" olarak tanımlanıp tutuklandıktan sonra itirafçı olunca bırakılan patron Aziz İhsan Aktaş'ın röportajı yayınlandı.

Haftalar önce TYT Türk’ten Nuray Başaran’a konuşan Aktaş’ın röportajının devamının daha sonra yayınlanacağı söylenmişti. Söz konusu röportaj dün akşam servis edildi.

İBB soruşturmasına ilişkin olarak iddialarda bulunan Aktaş, "Ekrem İmamoğlu ile Rıza Akpolat arasındaki kavga ve siyasi rekabet nedeniyle birbirlerini ihbar etmeleri sonucu yolsuzluklar patladı” dedi.

'Ekrem İmamoğlu ile Rıza Akpolat yarış içindeydiler'

T24'ün haberine göre, "Gizli tanıkların kim olduğunu, rüşvetçileri bilmiyorum" diyen Aktaş şöyle konuştu:

"Ekrem İmamoğlu ile Rıza Akpolat arasındaki çok ciddi rekabet vardı. İstanbul il kongresinde, ilçe kongrelerinde aralarında rekabet vardı, yarış içindeydiler. Kendi aralarındaki kavga ve siyasi rekabet nedeniyle birbirlerini ihbar etmeleri sonucu yolsuzluklar patladı. Gizli tanıkların kim olduğunu, rüşvetçileri bilmiyorum. Ama belediyede çalıştığım dönemde, hak edişlerimi almak için belediyeye uğradığım dönemde sohbetlerde buna tanık oluyordum.

Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan ilk operasyonun siyasi çekişmeden dolayı yapıldığını düşünüyorum. Bizim hak edişlerimizi alabilmek için, belediye başkanına ait şirketin aracının yüksek bir rakama bize satılması söz konusu. Bu konunun belediye içindeki kişiler tarafından ihbar edilmesi. Belediye içinde Ekrem Bey'e yakınlık duyanlar da var Rıza Bey'e yakın olanlar da var. Biz ekiplerden uzak durmaya çalışıyorduk, taraf olmamaya çalışıyorduk.

'Birbirlerini sevmiyorlardı'

Görüyorduk birbirlerini sevmiyorlardı. Rıza Akpolat, Ekrem Bey'in yargılandığı davaların sonuçlarını takip ediyordu. Basından takip ediyordu. Bunu takip ederken de hislerini ortaya koyuyordu. Bir beklentisinin olduğunu görüyordum. Çalıştığımız ekipler, Ekrem Bey'in Rıza Akpolat'ı Rıza Akpolat'ın da Ekrem Bey'i sevmediğini söylüyorlardı.

'Devletimize yardımcı olmak amacıyla etkin pişmanlıktan yararlandım'

Herhangi bir baskı olmaksızın etkin pişmanlıktan yararlanmak için başvurumu yaptım. Bu kararımı almamın nedeni hem iş dünyasında hem de kamuda yaptığım işler kapsamında yakınlarımın ve benim yaşadığı bazı süreçlerin açığa kavuşmasını ve devletimize yardımcı olmak amacıyla etkin pişmanlıktan yararlandım.

'Nisan ayı sonuna kadar anca bilgi ve belgeleri toplayabildik'

Bilgi ve belgeleri toplamak için çalışma yapıyordum. Nisan ayı sonuna kadar anca bilgi ve belgeleri toplayabildik. Etkin pişmanlığa başvurabilmek için belgeleri topladık."

'Aziz İhsan Aktaş suç örgütü' soruşturmasında iddianame geliyor

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü" soruşturmasında sona gelindi. Bir başsavcı vekili ve cumhuriyet savcısının ortaklaşa hazırladığı iddianamenin yaklaşık bin sayfa tutacağı, dosyada yüzlerce ihalenin ayrı ayrı mercek altına alındığı öğrenildi.

30 milyar liralık "yolsuzluk" olduğu iddia edilen dosya kapsamında tutuklanan önemli isimler arasında, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara da yer alıyor.

Soruşturma kapsamında Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu hakkında da yakalama kararı bulunuyor. 

Soruşturmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi.

Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicili kabarık: İktidarın yok saydığı 473 AKP'li belediye ihalesi
a

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.