Avrupa Komünist Hareketi'nden NATO posterleri: '75 yıldır insanlığa tehdit'

Avrupa Komünist Hareketi, NATO'nun kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle çeşitli posterler hazırladı.

Haber Merkezi

Avrupa’daki komünist ve işçi partileri arasında bölgesel işbirliğini amaçlayan Avrupa Komünist Hareketi, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle çeşitli posterler hazırladı.

NATO'nun "emperyalist savaş makinesi" olduğuna vurgu yapılan posterlerde, "75 yıldır insanlığa tehdit" ve "NATO: Kana bulanmış kapitalistler" gibi sloganlar yer aldı.

Avrupa Komünist Hareketi tarafından yayınlanan posterler şöyle:

"NATO'lu 75 yıl"

"75 yıldır insanlığa tehdit"

"Savaşlarla geçen 75 yıl, Katil NATO!"

"NATO'nun 75 yılı"

"NATO: Kana bulanmış kapitalistler"

"75 yıldır savaşlar / göç / parçalanmış devletler / emniyetsizlik"

Avrupa Komünist Hareketi nedir?

Avrupa’daki komünist ve işçi partileri arasında bölgesel işbirliğini amaçlayan Avrupa Komünist Hareketi, 18 Kasım 2023'te Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen toplantıyla kuruluşunu ilan etti.

Bu işbirliğinin, marksizm-leninizmin ilkeleri doğrultusunda hareket eden ve sosyalist devrimin güncelliğini savunan partiler arasında iletişimi artırarak siyasal ve ideolojik ortaklığı pekiştirmesi, partilerin işçi sınıfı içindeki bağlarını ve ortak somut mücadelelerini güçlendirmesi ve Avrupa’da devrimci mücadeleye enerji verecek gerçek bir devrimci odak oluşturması amaçlanıyor. 

12 partinin katılımıyla gerçekleşen kuruluş toplantısında TKP’nin yanı sıra şu partiler yer aldı: 
Avusturya Emek Partisi, Fransa Devrimci Komünist Partisi, Komünist İşçi Partisi - Barış ve Sosyalizm için (Finlandiya), Hollanda Yeni Komünist Partisi, İrlanda İşçi Partisi, İspanya İşçileri Komünist Partisi, İsveç Komünist Partisi, İsviçre Komünist Partisi, Komünist Cephe (İtalya), Ukrayna Komünistleri Birliği, Yunanistan Komünist Partisi.