Sayfa yolu
Anket sonucu: Erdoğan ikinci turda dört rakibine karşı da kaybediyor
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 12.06.2022 , 18:22 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar bugün sosyal medya hesabından, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını paylaştı. Sencar, 3 adaylı cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, kimsenin yüzde 50'yi geçemeyip, seçimlerin ikinci tura kalacağını söyledi. İkinci tur anketine göreyse, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört olası rakibinin gerisinde.
1. tur anketi: Seçim ikinci tura kalıyor
Özer Sencar, birinci tur için yaptığı paylaşımda, "CB seçiminin 3 adaylı 1. Turunda muhalefet adaylarının Erdoğan karşısındaki oy destekleri. Seçim 2.Tura kalıyor" dedi. MetroPOLL anketinde, birinci tur için dikkat çeken veri, Erdoğan karşısında sadece Mansur Yavaş öndeyken, birinci turda altılı masanın adayı olarak konuşulan diğer isimler olan Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının Erdoğan'ın gerisinde olması.
2. tur anketi: Erdoğan tüm adayların gerisinde
Özer Sencar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yapılan anket sonucunu, "CB seçiminin 2. Turunda Erdoğan karşısında 4 muhalefet adayının oy desteği. İlk iki aday muhtemelen kazanabilir. Diğer iki adayın şansı çok düşük. Sonucu kararsız seçmenler belirleyecek" diyerek paylaştı. İkinci tur anketinde, Erdoğan'ın tüm rakiplerinin gerisinde kaldığı belirtildi.
Sencar, 2. turda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a karşı "muhtemelen" kazanabileceğini iddia ederken, sonucun kararsız seçmenlere bağlı olduğunu söyledi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
