Ankara'nın 19. semt evi Abidinpaşa'da emekçilerle yola çıktı

TKP'nin dayanışmanın ve mücadelenin adresleri olarak tanımladığı semt evlerine Ankara'da bir yenisi daha eklendi. Mamak Abidinpaşa'da açılan semt evine emekçiler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi

Emekçi mahallelerinde dayanışmanın adresleri olmayı hedefleyen semt evlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü, Ankara'daki 19. semt evini Abidinpaşa Mahallesi'nde açtı. Bu açılışla birlikte TKP'nin Mamak ilçesindeki semt evi sayısı üçe çıkarken TKP'nin Ankara genelindeki parti iletişim noktalarının sayısı 22'ye yükseldi. 

"TKP'ye Gönüllü ol” çağrısının yapıldığı, birçok mahallelinin TKP'ye gönüllü olduğu açılışa TKP MK Üyesi ve Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan katıldı. 

'Yoksulluğa ve AKP'nin karanlığına meydan okuyoruz'

Abidinpaşa Semt Evi'nin açılışında konuşan Arikan ülkede öne çıkan iki büyük gündemden birinin yoksulluk diğerinin de AKP'nin yarattığı karanlık olduğunu, TKP'nin her ikisine de meydan okuyup mücadele ettiğini belirtti. 

Arikan yaptığı konuşmada "Bugün düzenin kimi partileri bu sorunlara meydan okumak yerine bu sürecin sürdürülebilir hale gelmesi için uğraşıyor. Biz ise bu karanlığı ve yoksulluğu kökünden söküp atmak için mücadele ediyoruz. Dolayısıyla bugün burada açılışını yaptığımız semt evinin temel mücadelesi ve amacı buraya oturuyor diyebiliriz. İşten atılan emekçiler, şiddete uğrayan kadınlar, eğitim hakkından mahrum bırakılan çocuklar için bir adres olacak. Ama her şeyden önce burası bu sorunların bir daha yaşanmaması ve kökünden değişmesi için bir mücadele merkezi olacak" dedi. 

 

Açılışa mahalleli emekçiler yoğun ilgi gösterdi.

'Emekçileri sandıkta seçeneksiz bırakmayacağız'

Konuşmasında seçimlere de değinen Ali Ufuk Arikan, Ankaralı emekçilerin birbirine benzeyen adaylar arasında bir tercih yapmaya zorlandığını ancak TKP'nin buna müsaade etmeyip emekçileri çaresiz bırakmayacağını ifade etti. 

Arikan "Seçim günü geldiğinde Ankaralılar sandıkta sadece birbirine benzeyen, bu düzenin devamını sağlayacak adayları değil, emekçilerin adaylarını da görecekler. Bunun için mücadele edeceğiz. Bugün bu düzenin adayları bu ülkenin kurtuluşunda aynı çareleri görüyorlar. İsimleri, partileri ne kadar farklı olursa olsun, aynı Koçlara aynı Sabancılara bakarak çare arıyorlar. Aynı Amerika'ya aynı patronlara bakıyorlar" dedi.

"Biz burada çıkış değil karanlık görüyoruz. Ama sadece karanlığı değil, bu karanlığa bakarken o karanlığı yere çalacağımız iradeyi de görüyoruz" diyen Arikan "Seçimi tam da bunun kürsüsü haline getireceğiz. Başka bir seçeneği, başka bir umudu göstereceğimiz adreslerden biri olacak Abidinpaşa Semt Evi" ifadelerini kullandı.

Arikan Abidinpaşa'da çalınmadık kapı bırakmadan çalışacaklarını ifade etti. 

'Komünistler belediye meclisinde yer alacak'

Seçimlere ciddi bir planlama ve mücadeleyle gireceklerini söyleyen Ali Ufuk Arikan "Büyükşehir'de de ilçe belediyesinde de belediye meclis üyelerinde de komünist adaylarla seçimlere gireceğiz. Burada sadece umudu büyütenler değil aynı zamanda bu umudu, umutsuz insanlarla da buluşturacak olanlar bir arada. Bu ülkeyi biz değiştiririz. Bu ülkede AKP karanlığını AKP'ye benzeyerek değiştiremeyeceklerini gördü herkes. 14 Mayıs'ta gördük, 28 Mayıs'ta gördük. Bu ülkede emekçilere 'üç beş yılda bir seçimlere git, ülke ne kadar değişirse o kadarına da razı ol' diyorlar. Bu aldatmacanın karşısına çıkacağız. TKP mücadeleyi yükseltecek. Ne hırsızlık ne yolsuzluk ne yoksulluk. Hiçbirine razı gelmeden mücadele eden komünistler belediye meclisinde yer alacak. Bu iddiayı ve mücadeleyi çok güçlü bir şekilde yürüteceğiz" dedi. 

Konuşmanın ardından şiirlerin ve şarkıların okunduğu etkinliğe Abidinpaşalı emekçiler yoğun ilgi gösterirken birçok emekçi de TKP gönüllüsü olarak mücadeleyi büyütmek için bir araya geldi.