Ankara'da Sivas anması: 'Laik ve aydınlık Türkiye’yi mutlaka kuracağız'

Sivas Katliamı'nın 31. yıldönümünde yapılan anma etkinlikleri kapsamında Ankara'da bir araya gelenler 'Hayalini kurduğumuz laik ve aydınlık Türkiye’yi kuracağız' dedi.

Haber Merkezi

Ankara'da bugün, Sivas Katliamı'nın 31. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği geniş katılımla gerçekleştirildi. Alevi kitle örgütlerinin organize ettiği geleneksel Dikmen yürüyüşüne, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ankara örgütü de katıldı.

TKP Ankara örgütü, Sokullu Semt Evi’nde bir araya gelerek parti kortejiyle birlikte Dikmen No: 297’deki buluşma noktasına yürüdü. Burada kısa bir basın açıklaması yapıldıktan sonra, tüm katılımcı dernek ve parti örgütleriyle birlikte 2 Temmuz Anıt Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirildi.

Buluşma noktasında yapılan basın açıklamasını okuyan Şenay Keçeci şunları söyledi:

"Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız ve hesabını soracağız! Dinci gericiliğin Cumhuriyet’e ve laikliğe dönük en alçak saldırılarından biri 2 Temmuz 1993'te Sivas’ta gerçekleştirildi. Bu topraklarda yetişmiş, aydınlanma mücadelesine şiirlerini, türkülerini, kitaplarını, resimlerini vakfetmiş 33 aydınımız Sivas Madımak Oteli’nde yanarak can verdi. Katliamın failleri devlet ve emperyalist güçler eliyle korundu, tarikatlar eliyle aklandı. Mahkemeler dava dosyalarını düşürdü."

1993 yılında Dikmen Caddesi 297 numaralı adresten Sivas'a son kez uğurlananların tarihi buluşma noktasından Dikmen 2 Temmuz Anıt Parkı’na yürüyen kalabalık burada 31 yıl önce Sivas Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 aydını andı.

 

Anma etkinliğinde yapılan konuşmalarda, 31 yıl önce Sivas’ta yaşanan katliamın aydınlanma mücadelesini boğma amacı taşıdığı belirtildi. Bugün de tarikatların ve gerici unsurların ülkemizin geleceğini karanlığa boğmaya devam ettiği vurgulandı. "Bütün tarikatlar dağıtılmalı, karanlık zihinlerinin beslendiği evler ortadan kaldırılmalıdır. Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız ve hesabını soracağız!" denildi.