Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ankara, İzmir, İstanbul, Muğla, Konya... Halk eşitlik ve özgürlük için temsilcilerini seçmek için buluşuyor

TKP'nin halkın temsilcilerini belirlemek üzere düzenlediği toplantılar bugün Ankara Mamak, Sincan, Yenimahalle; İzmir Karşıyaka, Bayraklı; Muğla Ortaca; İstanbul Şişli ve Konya'da devam ediyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 27.03.2022 , 16:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Türkiye Komünist Partisi yaklaşmakta olan Parlamento seçimlerinde milletvekili adaylarını tüm Türkiye’ye yayılmış olan örgütlerinde belirlemeye devam ediyor.

Sincan, Mamak ve Ortaca'da halk temsilcilerini seçti

Eşitlik ve özgürlük için halkın temsilcilerinin seçildiği bugünkü ilk toplantı saat 13.00'te Ankara Sincan'da başladı. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve TKP Merkez Konseyi üyesi Ali Ufuk Arikan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda halk temsilcilerini seçti.

Ankara Mamak'ta saat 14.00'te başlayan toplantıya ise TKP PMK üyesi Erhan Nalçacı, Dayanışma Meclisi Üyesi Serdal Bahçe katıldı. Mamak'ta da halk temsilcilerini seçti.

Halkın temsilcilerinin belirlendiği toplantıların Muğla etabında Köyceğiz ve Fethiye'den sonra bugün üçüncüsü Ortaca'da gerçekleştirildi.

TKP PMK üyesi Özkan Öztaş'ın konuşmacı olarak katıldığı buluşmada Ortacalı emekçiler bir araya geldi. Aralarında esnaf, emekli, sanayi işçisi ve etkinliğin gerçekleştiği mekanın çalışanlarının da aday oldukları buluşmaya Ortacalı emekçiler ilgi gösterdi.

Batıkent, Bayraklı ve Karşıyaka'da toplantılar

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) birçok ilde gerçekleştirdiği milletvekili aday adayı tanıtım toplantılarının Yenimahalle ayağı, Batıkent Kent-Koop Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. TKP Merkez Konseyi adına Aydemir Güler'in değerlendirmelerde bulunduğu toplantı, Kadın Dayanışma Komiteleri adına Gizem Batı'nın konuşmasıyla devam etti. 

Coşkulu geçen toplantı, TKP'nin bu bölgedeki milletvekili aday adaylarının konuşmalarıyla tamamlandı. Örgütlü mücadele vurgusunun merkezde olduğu toplantı sloganlarla son bulurken, kimi semt sakinlerinin etkinlik sonrası TKP'ye gönüllü olmak için başvurduğu görüldü.

Batıkent

İzmir Bayraklı'da TKP Merkez Komite üyesi Başar Özer ve Yapıcılar müzik grubu, Karşıyaka'da TKP Merkez Konseyi üyesi Yiğit Günay ve TKP Danışma Kurulu üyesi Tuğrul Keskin toplantılara katıldı. 

Bayraklı

Karşıyaka

İstanbul Şişli ve Konya'da da halkın temsilcileri seçildi

Eşitlik ve özgürlük için halkın temsilcilerinin seçildiği bugünün son toplantıları İstanbul Şişli ve Konya’da gerçekleştirildi.

Şişli toplantısında TKP MK üyesi Senem Doruk İnam, Konya toplantısında ise TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuşma yaptı.

İstanbul Şişli'de gerçekleşen toplantıda Los Obreros müzik topluluğu, Konya'da gerçekleşen toplantıda ise Dayanışma Korosu sahneye çıktı.

Şişli'de ve Konya'da halkın temsilcileri kürsüye çıkarak konuşma yaptılar.

Şişli

Konya

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.