Ankara Etimesgut'ta emekçiler seçeneksiz değil: 'Rantçılara karşı komünist belediyecilik'

Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü, Etimesgut'ta aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Emekçiler "Rantçılara karşı komünist belediyecilik için yola çıkıyoruz" sloganıyla bir araya geldi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, Ankara'da dün Sincan'dan sonra bugün Etimesgut'ta da aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

"Rantçılara karşı komünist belediyecilik için yola çıkıyoruz" sloganıyla bir araya gelen Etimesgutlu emekçiler, çaresiz ve seçeneksiz olmadıklarını vurgulamak için aday tanıtım toplantısında buluştu.

'Etimesgut'u emekçilerin kalesi yapacağız'

Etkinlikte konuşan TKP Merkez Komite Üyesi ve TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan belediyelerin rant merkezi olduğunu ve buna karşı meydan okuduklarını ifade etti.

Arikan "Dün ilk Sincan'da yola çıktık. Bugün Etimesgut'tayız. İkisinin de bizim için önemi var. Bu ilçelere baktığımızda buralarda emekçiler kafasını kaldıramaz diyorlardı. Ama biz bugün buraya bakınca ne Sincan'da ne de Etimesgut'ta AKP'nin, MHP'nin değil emekçilerin kalelerini görüyoruz" dedi.

Arikan sözlerine şöyle sürdürdü:

"Bizim için en önemli şey ilkelerimiz. Bizi diğer tüm partilerden ayıran şey ilkelerimizdir. Biz bu yüzden yalan söylemeyiz. Üç, beş koltuk için ilkelerimizi satmayız. İşte bu yüzden burada yola çıkıyoruz. İşte bu yüzden seçimlere giriyoruz. 

Peki nedir bu ilkeler? Eşitliktir. Daha düne kadar depremde enkazda kalan emekçilerin önüne sandık koyup, 'Hesabı sandıkta sorun' dediler. Ne için? Patronların çıkarları devam etsin diye. Bu ahlaksızlıktır dedik. Emekçiklere patronları çare gösterdiler ve patronlara memleketi pazarladılar. TKP eşitliğin olduğu bir ülke kuracak. TKP'nin yönettiği ülkede patronların değil, emekçilerin sözü geçecek. 

Ali Ufuk Arikan

Devletçilik, yurtseverlik, laiklik

Devletçilik diyoruz. İşçi sınıfına ait ne varsa her şeyi kamulaştıracacağız. Her şeyi yeniden emekçilerin yapacağız. Devletleştireceğiz. Biliyorsunuz Ankara'dan, bugün Enerjisa'yı zengin etmek için çalışıyor emekçiler. Neden buna razı gelelim?

Bugün yerel yönetimleri tarikatlara peşkeş çekiyorlar. TKP yerel seçimlerde cemaatlerle tarikatlarla pazarlık yapmıyor. İsteyen inancını özgürce yaşayacak ama TKP'nin yönettiği bir belediyede tarikatlara ve cemaatlere müsaade edilmez. Bunları dağıtacağız. 

Yurtseverliktir ilkemiz. Soralım şimdi bizden daha yurtseveri var mı? Daha dün Meclis'te NATO'nun genişlemesi oylanırken Meclis'in önünde TKP dışında tepki gösteren var mıydı? Biz pazarlık yapmayacağız. NATO'yu kapı dışarı edeceğiz. Bağımsız, egemen bir ülke kuracağız ve böylece ülkede Amerikan askerlerinin postalları olmayacak. 

Komünist belediyeciliğin temelince işte bunlar var. Burada çok net bir şey söylüyoruz. Rantçılığa, yolsuzluklara, hırsızlığa dur diyorsak elimizi taşın altına koyacağız. Bu talanı bitirmek istiyorsak TKP etrafında birleşeceğiz. Bu ahlaksızlığa karşı çıkacağız. Kimler hangi rantları paylaşıyor, hangi ihaleleri konuşuyor biliyoruz. Ama biz kapalı kapılar arkasında pazarlık yapmıyoruz. Yapılanları biliyoruz, görüyoruz. Pazarlıkları da görüyoruz ve tam olarak buna karşı çıkıyor, meydan okuyoruz. 

'Dizi karakteri gibi cevap veriyor, buradan sululuk çıkar'

Seçmenlere birbirine benzeyen adaylar dayatılıyor bugün. Pazarlıklar yapılıyor. Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu aday olacaksa geri kalan yerlerde de Mansur Yavaş 'benim arkadaşlarım olsun' diyor. Biliyoruz. Bugün Mansur Yavaş'ın ve Turgut Altınok'un arkadaşları aynı arkadaşlardır. Ama yağma yok. Sağcı adayların karşısına emekçilerin adayları yola çıkacak. Bu yüzden yola çıkıyoruz. 

Etimesgut'ta güya solcu bir aday çıkardıklarını söylüyorlar. Kendisine rant ne diye sorduklarında ise bir dizi karakteri gibi cevap veriyor. Bu mudur emekçilere layık görülen? Buradan sululuk çıkar, emekçiler için bir şey çıkmaz. Bu oyuna seyirci kalmayacağız. Etimesgut'ta Utku Dağ arkadaşımız bu yüzden yola çıkıyor. Yolu açık olsun."

'Etimesgutlu emekçiler kendilerini temsil etmeyenlere muhtaç değil'

Buluşmada söz alan TKP Etimesgut adayı Utku Dağ yaptığı konuşmada Etimesgutlu emekçilerin çaresiz ve seçeneksiz olmağını vurgularken, "emeğin Etimesgut'u"nu kuracaklarını ifade etti. 

Utku Dağ'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Bugün salonu dolduran bizler, yalnızca ama yalnızca emekçilerin çıkarlarını savunacak komünist belediyecilik örneğini ilçemizde var etme iradesini gösteriyor ve Etimesgutlu emekçilerin iktidar yürüyüşünde önemli bir ana hep birlikte tanıklık ediyoruz.

Bize diyorlar ki oyları bölmeyin. Etimesgutlu emekçiler kendilerini temsil etmeyenlere muhtaç değil. Etimesgutlu emekçilerin ihtiyaçları, patronlarla aynı değil. Etimesgutlu emekçilerin oyları onların tapulu malı hiç değil! Etimesgutlu emekçi alternatifsiz değil, bu seçimde emeğin iktidarını beraber kuracağız!

Peki nedir bu komünist belediyecilik? Komünist belediyecilik eşitliktir. Komünist belediyecilik özgürlüktür. Komünist belediyecilik emektir. Biz emeğin Etimesgut’unu inşa edeceğiz. 31 Mart günü, kendi gemimize bineceğiz, emekçilerin Etimesgut’unu inşa edeceğiz.

Utku Dağ

'İlan ediyoruz ve yola çıkıyoruz'

Bugün ilan ediyoruz ve yola çıkıyoruz. Etimesgut’un mahalleleri arasındaki eşitsizliği kaldırmaya geliyoruz. Bizler Etimesgut’u rantçılara bırakmamak üzere geliyoruz. Bizler Etimesgutlu patronlara karşı Etimesgutlu emekçilerin belediyesini kurmaya geliyoruz. Bütün emekçileri vicdanıyla, ahlakıyla ve inancıyla oy kullanmaya davet ediyoruz. Biz irademizi özgürleştirmeye ve Etimesgut'u değiştirmeye geliyoruz.

Bu salondan çıktıktan sonra, görevimizdir, Etimesgutlu emekçileri ait oldukları yere davet edeceğiz. Bu çalışmalarımız sırasında soranlar olabilir, siz kimsiniz diye? Biz Etimesgut Belediyesi’ni yönetmeye talip olmuş en kaliteli ekibiz. Etimesgutlu emekçileriz. Mühendis Emre, demirci Haydar, apartman görevlisi Salim, öğretmen Haticeyiz. Gücümüzü tam da buradan alıyoruz."

Buluşma, gerçekleştirilen konuşmaların ardından yapılan müzik dinletisiyle sona erdi.