Anastasia Emelianova cinayeti: 'Sanık yurt dışına kaçtı' iddiası

Anastasia Emelianova'yı öldürdüğü iddia eden Mohammad Nizar Arnabeh'in Suriye'ye kaçtığı öne sürüldü. Mahkeme heyeti Arnabeh'in yakalanması ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber Merkezi

Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan sonra Türkiye'ye gelip Erzurum'a yerleşen Anastasia Emelianova'nın öldürülmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı.

Emelianova'yı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Nizar Arnabeh'in ülkesi Suriye'ye kaçtığı iddia edildi.

Mahkeme heyeti Arnabeh'in yakalanması ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirdi

Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan sonra Türkiye'ye gelip Erzurum'a yerleşen Anastasia Emelianova, Suriye uyruklu Mohammad Nizar Arnabeh ile tanıştı. Emelianova ve Arnabeh, arkadaş olup sık sık görüşmeye başladı.

20 Eylül 2023'te Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'ndeki bir apartmanda, Anastasia Emelianova ve Mohammad Nizar Arnabeh arasında tartışma çıktı.

Apartmanda oturanların da duyduğu tartışmadan birkaç saat sonra Arnabeh, alt kat komşusuna giderek Emelianova'nın yaralandığını söyleyerek yardım istedi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, Anastasia Emelianova'ın kan kaybından öldüğünü belirledi.

İstinafa taşındı, beraat kararı bozuldu

Olayın ardından gözaltına alınan Mohammad Nizar Arnabeh tutuklandı. Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mohammad Arnabeh, karar duruşmasında suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, Arnabeh'in delil yetersizliğinden beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Anastasia Emelianova'nın ailesinin avukatı, kararı istinafa taşıdı. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkemenin verdiği beraat kararını esastan bozdu.

'Önce Suriye'ye oradan başka bir ülkeye gitmiş olma ihtimali var'

Kararın bozulmasının ardından Arnabeh'in yeniden yargılanmasına başlandı. 

Duruşmada sanık ve avukatları yer almadı. Mahkeme heyeti Arnabeh'in yakalanması ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DHA'nın aktardığına göre, Anastasia Emelianova'nın ailesinin avukatı Aziz Emre Yılmaz, Arnabeh'in yurt dışına kaçtığını ileri sürerek, "Muhtemelen önce Suriye'ye oradan da başka bir ülkeye gitmiş olma ihtimali çok yüksek. Bu sebeple emniyet müdürlüğüne müzekkere yazılmasını, çıkış kapılarının kontrol edilmesini istedik. Mahkeme bu eksikliklerin giderilmesine karar verdi. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyete yazı gönderildi. Sanığın hangi ülkeye çıkış yaptığı tespit edilecek" dedi.

Sanık için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmasını talep ettiklerini belirten Avukat Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Maddi gerçeğin ortaya çıkması için sanığın tekrardan mahkeme huzuruna çıkması gerekiyor. Kırmızı bülten talebimiz yerine getirildikten sonra mutlaka sanık yakalanacak ve tekrar burada ifade verecek. Böylelikle maddi gerçeğe, olayın nasıl gerçekleştiğine dair daha net bir izlenim elde edeceğiz. Daha önceki çelişkili ifadeleri de düşünüldüğünde çok önemli, bunların açığa çıkarılması lazım. Zaten istinaftan gelen bozma kararı da çelişkili ifadelere yönelikti. Çünkü sanığın öncelikle verdiği bir ikrar beyanı var. Ardından bu ikrar beyanlarını reddediyor. Bu sebeple sanığın yakalanmasının infazını bekleyeceğiz. Interpol, kırmızı bülten taleplerimizi yineleyeceğiz. Zira ailenin, acılı annenin tek bir talebi var; maddi gerçeğin ortaya çıkması."