Altılı Masa, 'Pazartesi açıklıyoruz' diye video paylaştı

Altı siyasi partinin yöneticileri ve milletvekilleri, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisine ilişkin videoyu, 'Şimdi Demokrasi Zamanı' etiketi ile paylaştı.

Haber Merkezi

CHP, Saadet Partisi, İYİP, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan 'Altılı Masa', Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisini pazartesi günü Ankara’da açıklayacak.

Tanıtım toplantısı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’nin, 28 Şubat 2022'de açıklandığı Bilkent Otel’de yapılacak.

Altı siyasi partinin genel merkez, il ve ilçe yöneticileri ile milletvekilleri, pazartesi günü saat 10.30’da başlayacak toplantıyı sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak duyurdu. Sosyal medya mesajlarında "Şimdi Demokrasi Zamanı" etiketi kullanıldı.

Altı siyasi parti genel başkanın son toplantısı 14 Kasım’da yapılmış ve yapılan açıklamada; “Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni doğrultusunda yapılması gereken Anayasa değişikliklerinin kodifikasyonunu tamamlamıştır. Altılı Masa olarak, bu çalışmayı 28 Kasım tarihinde kamuoyuyla paylaşma kararı aldık” ifadeleri kullanılmıştı. (ANKA)