Breadcrumb
'Ali Yerlikaya görevden alınıyor, makam odasını topladı' iddiası
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 22.01.2026 , 13:25 Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 , 17:02
AKP içi iç savaşta hedef olan isimlerden birinin Ali Yerlikaya olduğuna dair daha önce soL'da çok sayıda habere yer vermiştik.
Hakkında görevden alınacağına dair birçok iddia gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ana kadar koltuğunu korumayı başarmıştı.
Ancak dün Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme sonrası bir kez daha Yerlikaya'nın görevden alınacağı iddiası gündeme geldi, bu kez yerine gelecek isim de dile getirilerek.
Gazete Pencere'de yer alan iddiaya göre, Yerlikaya, önceki akşam İçişleri Bakanlığı’ndaki makamına giderek eşyalarını topladı.
Haberde ayrıca, "Hem Yerlikaya’nın makamını toplattığı iddiası hem de Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesi kulisleri hareketlendirirken, yeni İçişleri Bakanı olarak anılan ismin ise İstanbul Valisi Davut Gül olduğu belirtiliyor. Tıpkı Yerlikaya gibi Gül de atanması halinde İstanbul Valiliği görevinin ardından İçişleri Bakanı olacak" iddiasına yer verildi.
Peki, Yerlikaya neden hedefte?
AKP içinde Erdoğan sonrası için çok ciddi bir bilek güreşi yaşanıyor.
Bu bilek güreşi sırasında birçok aktör, İçişleri Bakanlığı gibi kritik bir koltuğu kendilerine yakın bir isimle doldurma niyetinde.
Yerlikaya tam da bu nedenle AKP içinden ve hatta MHP'den birçok ismin hedefinde.
Yeni Şafak grubu, Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ve İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan Yerlikaya'yı açıktan hedef alan isimlerden sadece bazıları.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.