Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Akşener’den parti içindeki muhaliflere: İsteyen karşıma çıkabilir

Muhalif isimlerin kurultayda Akşener’in karşısına aday çıkarmak istediği, Akşener'in 'Karşıma isteyen çıkabilir, ben adayım' sözleriyle yanıt verdiği öne sürüldü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.06.2023 , 07:41 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün partisinin genel merkez ek binasında Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle toplantı yaptı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra partilileriyle bir araya gelerek hem seçimleri değerlendiren hem de partinin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunan Akşener, GİK üyelerinin seçim değerlendirmelerini dinledi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre bazı üyeler, Akşener’e, “200 kişi olan Kurucular Kurulu’nun istifalar nedeniyle 131’e düşmesinden endişe duyduklarını” iletti. “Gergin geçtiği” belirtilen toplantıda, Akşener’e muhalif isimlerin kurultayda Akşener’in karşısına aday çıkarmak istediği ve “Hanımefendi (Akşener) parti yönetiminde ‘tek olmadığını’ görsün” yorumlarının yapıldığı öğrenildi. Akşener’in ise muhalif üyelere, “Karşıma isteyen çıkabilir, ben adayım” sözleriyle yanıt verdiği kaydedildi.

Yeni istifaların da yaşanabileceği değerlendirilen toplantı sonrası açıklama yapan İYİP sözcüsü Kürşad Zorlu’nun ise kurultaya ilişkin “Akşener’in etrafında kenetleneceğiz” sözleri dikkat çekti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.