Sayfa yolu
AKP’ye geçeceği iddia edilmişti: CHP’li başkandan Mansur Yavaş’a bağlılık mesajı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 21.06.2026 , 23:13 Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 , 00:27
Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.
AKP'ye geçeceği öne sürülen Ankara Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, “farklı bir siyasi oluşumda yer alacağına” ya da “Mansur Yavaş ile siyasi yol ayrımına düştüğüne” dair iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını duyurdu.
Açıklamasının hiçbir yerinde “CHP” ifadesini kullanmayan Güngör’ün “siyasi duruş”unu “Mansur Yavaş’ın yanında” olmakla tanımlaması dikkat çekti.
Durduğu yerin belli olduğunu söyleyen Güngör “Hiç kimse benim üzerimden Sayın Mansur Yavaş'ı yalnızlaştırma hesabı yapmamalıdır” ifadesini kullandı.
Güngör yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında hakkımda ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Parti değiştireceğime, farklı bir siyasi oluşum içerisinde yer alacağıma ya da Sayın Mansur Yavaş ile siyasi yol ayrımına düştüğüme ilişkin haber ve yorumların hiçbirinin gerçekle ilgisi yoktur.
Açıkça ifade etmek isterim ki; bu tür yayınlarla yalnızca şahsım hedef alınmamakta, aynı zamanda Sayın Mansur Yavaş'ın siyasi iradesi ve etrafındaki yol arkadaşları üzerinden bir ayrıştırma ve yalnızlaştırma siyaseti yürütülmek istenmektedir. Kamuoyuna servis edilen bu iddiaların, gerçeği yansıtma amacı taşımadığı; aksine Ankara'da kurulmuş olan güçlü birlikteliği zedelemeye dönük bir algı çalışmasının parçası olduğu açıktır.”
Sözcü gazetesine işaret etti, 'Mansur Yavaş'tan kopuş var' algısı yaratmaya çalışmakla suçladı
İddiaların “Mansur Yavaş’ın ortaya koyduğu siyasi iradeyi zayıflatmaya dönük” olduğu yorumunu yapan Güngör, Sözcü gazetesine işaret etti.
Güngör şu ifadeleri kullandı:
Özellikle Sözcü Gazetesi ve onun etki alanında şekillenen, yeni siyasi oluşumlara zemin hazırlamaya çalışan çevrelerin yürüttüğü bu dilin; Ankara'da Sayın Mansur Yavaş'ın ortaya koyduğu siyasi iradeyi zayıflatmaya, yol arkadaşlarını tartışmalı hale getirmeye ve kamuoyunda bir kopuş varmış algısı oluşturmaya dönük olduğu görülmektedir. Bu yaklaşımı doğru bulmadığımı açıkça ifade ediyorum.
Benim siyasi duruşum nettir. Sayın Mansur Yavaş'ın yanında, onun ortaya koyduğu belediyecilik anlayışının ve siyasi duruşun arkasında olmaya kararlılıkla devam edeceğim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kişisel hesapların, kulis siyasetinin ve masa başında üretilen senaryoların değil; halkın iradesinin, hizmet siyasetinin ve siyasi ahlakın yanında duracağım.
Sayın Mansur Yavaş ile yaptığım görüşmede de açıkça ifade ettiğim üzere; benim durduğum yer bellidir. Adı geçen çevrelerin ya da farklı bir siyasi yapı arayışında olan oluşumların içerisinde yer almam söz konusu değildir. Hiç kimse benim üzerimden Sayın Mansur Yavaş'ı yalnızlaştırma hesabı yapmamalıdır. Bu hesapların ne bir parçası olurum ne de buna sessiz kalırım.
Bizim önceliğimiz polemik değil hizmettir. Nallıhan'a, Ankara'ya ve vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Yarın AKP'ye geçeceği iddia edilen belediye başkanları kimler?
Erdoğan'ın yarın Ankara'da AKP'nin İl Danışma Meclisi toplantısında konuşması beklenirken, toplantıda AKP'ye yeni katılımların beklendiği kulis haberlerine yansımıştı.
CNN Türk muhabiri Melike Görür Demirkıran'ın paylaştığı kulis bilgilerine göre, 6 belediye başkanının yarınki toplatıdaki AKP'ye geçeceğinin değerlendirildiği öne sürüldü.
Listede Şubat ayında CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın olduğu öne sürülürken, ayrıca 31 Mart 2024 seçimlerine İYİP çatısı altında giren Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın da yarın partisinden istifa etmesi ve törende AKP'ye geçmek için hazır bulunmasının planlandığı iddia edildi. Arı, 29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek AKP'den istifasını açıklamıştı.
Geçen hafta Ankara'daki 4 CHP'li belediyenin AKP'ye katılacağı öne sürülmüş, söz konusu iddiaları Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç yalanlamıştı. Bugün de Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör iddiaları yalanlarken, yarınki toplantıda Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'un CHP'den istifa ederek AKP'ye katılacağı iddiaları var.
İLGİLİ HABER
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.