Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu: Cemil Tugay ve Erdoğan Beştepe'de görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'la Beştepe'de görüştü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.09.2026 , 21:44 Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 , 21:49

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den istifa eden ve görevini bağımsız olarak sürdüreceğini öne süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'la görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından Tugay şu açıklamayı yaptı:

"Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edildik.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, İzmir’imizin gündemindeki önemli konular ile kentimizin geleceğine yönelik projelerimiz hakkında bilgi arz ettik.

Nazik kabulleri ve İzmir’imize gösterdikleri ilgi için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

Cemil Tugay, Beştepe'deki görüşme öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya gelmişti. Tugay, "Görüşmemizde İzmir’imizin öncelikli ulaşım konularını; İkinci Çevre Yolu, şehir içi ulaşım bağlantı yolları, İZBAN ve metro projelerini ortak bir yaklaşım ve iş birliği çerçevesinde değerlendirdik. Sayın Bakanımıza İzmir’imize gösterdiği ilgi ve yapıcı yaklaşım için teşekkür ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Cemil Tugay, CHP'ye mutlak butlan kararının ardından partiden istifa eden ilk isimlerden biri olmuştu.

18 Haziran'da CHP'den ayrılan Tugay, Özgür Özel'in liderliğinde 24 Temmuz'da kurulan Yeni Parti'ye katılmamıştı. Cemil Tugay, AKP'ye katılacağı iddialarına ilişkin yaptığı son açıklamada, "Şu an bir partiye geçme gibi bir durumum yok. Bağımsız kalacağım. Kendime bir yol çizeceğim, bazı şeylerin oturmasını bekliyorum" demişti.

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cemil Tugay'ın AKP’ye geçeceği iddialarıyla ilgili, "Bizim nazarımızda asıl olan İzmir'dir. İzmir'in kaybedecek tek bir saniyesi bile yoktur. Bakınız, siyasette isimler, rozetler ve konumlar değişebilir, fakat baki kalan, şehre bırakılan eserler ve millete sunulan hizmettir" ifadelerini kullanmıştı.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.